Sedamnaest zamenika ambasadora u poseti jugozapadnoj Srbiji

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt, posetiće zajedno sa 16 zamenika i zamenica ambasadora zemalja članica Evropske unije Rašku, Sjenicu, Novi Pazar i Ivanjicu, u periodu od 31. maja do 2. juna 2016. godine.

Delegacija će posetiti projekte koje u ovom delu zemlje finasiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a koji doprinose razvoju infrastrukture, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije i dobrog upravljanja.

Tokom posete delegacija će sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva, predstavnicima medija, kao i sa predstavnicima verskih zajedica kako bi se bliže upoznali sa aktuelnim političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u ovom delu zemlje.

Prvog dana posete, 31. maja, delegacija će u Raškoj posetiti Udruženje za pomoć osobama sa posebnim potrebama, koje sprovodi socijlano-inkluzivni projekat „Zajedno do posla”. Sa ciljem da se ekonomski osnaže osobe sa invaliditetom, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa obezbedile mašine i alat za stolarsku radionicu.

Delegacija će istog dana obići Regionalni centar za razvoj poljoprivrede u Sjenici koji je otvoren i opremljen uz podršku zemalja Evropske unije. Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt će tom prilikom uručiti sporazume o finansijskoj podršci za uvođenju zaštite geografskog porekla za četiri poljoprivredna proizvoda – ivanjički krompir, sjenički kravlji sir, sjeničku stelju i vlasinski med, koja će doprineti njihovoj većoj konkurentnosti.

Tokom posete Novom Pazaru, 1. juna, delegacija će obići branu na Izbičkoj reci, izgrađenu sredstvima EU i Vlade Švajcarske u okviru projekta za zaštitu sliva reke Raške od poplava, a zamenik šefa Delegacije EU, Oskar Benedik će tada najaviti novi projekat kojim će se nastaviti radovi na uređenju sliva ove reke i zaštiti od poplava.

Trećeg dana posete, 2. juna, članovi delegacije će posetiti vrtić Bukovica u Ivanjici koji je uređen i opremljen uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top