SAVETI ZA VAŠU KOSU

Postoji nekoliko načina kako da poboljšate kvalitet kose i maskirate oštećene krajeve, kao i da sprečite njihovo cvetanje. Pročitajte savete profesionalnih frizera:

1.Vodite računa o farbanoj kosi

„Bojenje kose razgrađuje spoljašnji deo dlake (kutikula) zbog čega se javljaju oštećenja krajeva“, ističe Lona Viđi, frizerka iz Nexxus New York salona. Zbog toga je važno da nakon farbanja ne perete kosu 48 sati, jer je ona tada veoma porozna i podložna lomljenju.

2. Koristite širok češalj

„Kada pod tušem nanesete regenerator, polako raščešljajte kosu češljem sa širokim zubcima. Na ovaj način ćete sprečiti lomljenje koje se najčešće javlja kada čšljate kosu nakon sušenja peškirom“, kaže Melani Fahlej, iz frizerskog salona Ouidad. Budite veoma nežni kada sušite i češljate mokru kosu, jer je ona mnogo slabija u odnosu na suvu.

3.Izbegavajte vrele aparate

Potrudite se da jedan period izbegavate da stilizujete kosu, posebno kada je u pitanju korišćenje vrelih aparata, poput prese i fena. Jedna odlična stvar koja će vam pomoći u tome su šamponi i regeneratori za stilizovanje frizure- za ravnu i kovrdžavu kosu. Na ovaj način ćete izbeći korišćenje figara, pegle i fena. Na taj način ćete pomoći vašoj kosi da odmori, zbog čega će biti zdravija i lepša. I svi će to primetiti!

Scroll to Top