U Medveđi zasedao štab za vanredne situacije

Sednica štaba za vanredne situacije održana je danas povodom najave većih snežnih nanosa na području opštine Medveđa.
Komandant štaba za vanredne situacije, Nebojša Arsić, svim prisutnim članovima štaba čestitao je Novu godinu i predstojeće praznike i upoznao ih sa upozorenjem na snežne padavine na osnovu prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

„Potrebno je preduzeti sve neophodne mere, staviti u pripravnost odgovarajuće službe koje su osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama, i raditi na zaštiti kritične putne i elektroenergetske infrastrukture“ – kazao je Arsić.

EPS sa terena ima problem u Tularskom pravcu u dužini od 50 km, gde su povezane 32 trafostanice, ali zbog povećane potrebe na terenu i sa samo devet radnika ne mogu da sve postignu na vreme. Šef poslovne jedinice u Medveđi, Žarko Đorđević, ističe da je u 2016. godini vršena rekonstrukcija 50 % objekata trafostanica i 40 km trase dalekovoda, a sama elektro-mreža u našoj opštini je dužine od 300 km.
„Službe za održavanje i čišćenje puteva su na terenu. Mašine su spremne, i za sada ima dovoljno rizle za posipanje. Naručeno je 100 tona koje će biti dovoljno da naše puteve drže prohodne i bezbedne za saobraćaj „ – rekao je Stanko Milošević, direktor JKP Obnova.
„U Crvenom krstu obezbeđeni su paketi hrane koji se distribuiraju na terenu za korisnike centra, a hrane ima dovoljno za narodnu kuhinju koja broji 500 korisnika.“ – izvestila je Ljuljeta Kosumi, direktor Crvenog krsta.
Pored ove tačke, po dnevnom redu usvojen je i Poslovnik o radu Opštinskog štaba, Izveštaj o radu Operativnog centra opštine Medveđa za 2016. godinu, i plan rada za 2017. godinu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top