SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NPSS

Redakciji Info Centar Juga dostavljeno je saopštenje za javnost NPSS koje prenosimo u celosti:

Lebane 13. avgust 2015. godine. S obzirom da u poslednje vreme Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potresa sve veći broj suicida zaposlenih, a koji su najčešće izazvani mobingom rukovodilaca, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) apeluje na nadležne da utiču na dešavanja u policijskoj stanici Lebane gde je jedan od policijskih službenika, posle pritiska koji je na njega vršio Načelnik ove stanice, doživeo nervni slom.

            Kako stoji i u lekarskoj dokumentaciji, policijski službenik LJ.J. je posle razgovora sa načelnikom PS Lebane doživeo nervni slom, pozlilo mu je, tresao se a pogled mu je bio zamućen. Načelnik PS Lebane je vršio pritisak na ovog policijskog službenika, ishitreneo je uzeo izjavu od njega kako bi eventualno pokrenuo disciplinski postupak i suspendovao ga, a sve to zbog jedne bezazlene prijave koja je kasnije povučena a daljih problema povodom te prijave nije ni bilo.

NPSS je ovim povodom uputio dopise Kabinetu ministra, Direkciji policije, Sektoru unutrašnje kontrole, načelniku, glavnom policijskom savetniku u PU u Leskovcu, kao i Odeljenju za psihološku prevenciju, u kojima zahteva da se zaštiti policijski službenik kome je ozbiljno narušeno zdravlje,a posledice trpi i njegova porodica i radno okruženje.

Bez obzira što načelnik u PS u Lebane preti pojedincima iz vrha NPSS-a rečima “da će ga upamtiti ne samo oni već i njihova unučad”, NPSS će nastaviti i kontinuirano ukazivati na to šta rade pojedine starešine koje smatraju da je policija “njihova privatna prćija”, kojima nije svet ni ljudski život, ni zakon, jer ih niko, i pored svih jasnih dokaza, ne poziva na odgovornost.

Predsednik NPSS-a Momčilo Vidojević će na ovu temu govoriti u ponedeljak 17. avgusta u 19h u emisiji “U kadru” na lebanskoj televiziji “Caričin grad”.

InfoNPSS!

Scroll to Top