Rastanak sa učiteljicom uz suze, smeh i pesmu

Kažu da je detinjstvo najlepše doba života. Ono što ga sigurno u našem sećanju obeležava jeste vreme provedeno u igri, bez ikakvih obaveza, ali i vreme provedeno u školskoj klupi. Prvi dan u školi budi emocije, ali rastanak sa učiteljem ili učiteljicom budi još već emocije.
Juče je za učenike osnovnih škola u Srbiji bio poslenji nastavni dan u ovoj školskoj godini. Kraj školske godine je a sa njim i rastanak jedne generacije. Sa nostalgijom u srcu, čežnjom u sećanjima kreću u neke nove,  još nepoznate predele. „Svi smo juče bili puni emocija, nismo se stideli čak ni suzu da pustimo“ počinje priču za Info centar juga Zorica Tričković učiteljica u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Bošnjacu koja je juče ispratila šestu generaciju mališana koji od septembra kreću u peti razred. 
„Meni se čini da su i ove četiri godine proletele. Svaki dan, svaki sat ulazila sam u našu učionicu s velikom radošću. Uživala sam posmatrajući decu kako rastu pred mojim očima, kako iz dana u dan napreduju i šire vidike“ kaže učiteljica Zorica Tričković i dodaje „I ova generacija je bila dobra, možda malo nestašnija nego prethodne ali ja ću je se sećati sa radošću, kao i sve prethodne. Proveli smo divne četiri godine zajedno.“

  

  

Da se obeleži dan završetka nastave i pozdravi sa učiteljicom, na originalan način potrudili su se ovi mališani iz Bošnjaca. Pripremili su priredbu koju su nazvali „Rastanak sa učiteljicom“, dramatizovali su poznatu bajku Crvenkapa, potom se smenjivao kolaž recitacija, igara, pesama, humora. Program je oduševo ne samo učiteljicu Zoricu već i njihove drugare od 1. do 3. razreda, roditelje, učitelje i nastavnike ove škole. Učenici su podršku prilikom realizacije piredbe imali od svojih roditelja i drugara iz škole. Za kraj druženja svi su se zasladili velikom tortom na kojoj je bilo ispisano „Voli Vas vaše IV-1 za srećan rastanak“. 
„Želim im mnogo uspeha u daljem školovanju, da budu pre svega dobri ljudi, potom i dobri đaci sa puno dobrih ocena“ zaključuje učiteljica Zorica Tričković.

  

  

  

    

    

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top