Raspisan javni konkurs za građane za energetsku sanaciju

Opština Vlasotince raspisala je javni konkurs za izbor direktnih korisnika za dodelu bespovratnih sredstava građanima i stambenim zajednicama, u okviru programa mera energetske sanacije. Pravo učešća na konkursu imaju građani i stambene zajednice koji ispunjavaju sledeće uslove:

 • da je podnosilac prijave vlasnik sa mestom prebivališta u porodičnoj kući ili u stanu za koji podnosi prijavu  (prema rešenju za porez ili fotokopije lične karte),
 • da poseduje jedan od sledećih dokaza za stambeni objekat:
  – dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o izgradnji,
  – građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak obezbeđenja dozvole,
  – građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili
  – rešenje o ozakonjenju.
  – dokaz da su započeli proces legalizacije ili uknjiženja (do donošenja Odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije objekat mora da bude legalizovan ili uknjižen)
 • da je stambena zajednica upisana u odgovarajući registar (samo za prijave stambenih zajednica),

 

Pravo učešća na javnom pozivu nemaju:

 • vlasnici koji ne žive u kući ili stanu za koji podnose prijavu
 • vlasnici stambenih objekata koji su u prethodnom periodu koristili sredstva opštine za slične aktivnosti i ista opravdali i
 • vlasnici stambenih objekata koji su u prethodne dve godine posle dostavljanja Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za slične aktivnosti odustali od sprovođenja aktivnosti…

Može se konkurisati za ugradnju i nabavku materijala za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova ( za stambene zajednice uključuje i izradu tehničke dokumentacije za navedene radove), zatim može se konkurisati za nabavku i ugradnju prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima i za nabavku i instalaciju kotlova/peći na prirodni gas ili biomasu. Konkursna dokumentacija za javni poziv može se preuzeti na internet stranici opštine Vlasotince https://vlasotince.rs/javni-konkurs-za-sufinansiranje-mera-energetske-efikasnosti-na-porodicnim-kucama-i-stambenim-zgradama-na-teritoriji-opstine-vlasoticne-za-2021-godinu/ ili na prijavnici opštine i sadrži:
– Kompletan tekst Javnog poziva,
– Prilog 1 – ZA GRAĐANE
– Prijavni obrazac i obrazac o stanju porodičnih kuća ili stanova
– Prilog 1A – ZA STAMBENE ZAJEDNICA
– Prijavni obrazac i obrazac o stanju STAMBENIH ZGRADA
– Prilog 2 – Lista firmi/privrednih subjekata sa koje građani biraju jednu firmu za odgovarajuću meru od koje moraju da pribave predračun sa cenom i količinom opreme i ugradnju. Ovaj predračun je obavezno podneti uz prijavu.
– Prilog 3 – Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zzgrada, porodičnih kuća i stanova opštine Vlasotince.
O detaljima iznosa učešća opštine i republike više informacija može se naći na sajtu opštine, a sve iznose preko navedenih maksimalnih iznosa sredstava sufinansiranja opštine i republike snosi podnosilac prijave. To znači da podnosilac prijave može da se opredeli za skuplje prozore, s tim da razliku u ceni snosi sam. Inače, podnosilac prijave može konkurisati isključivo za jednu meru.
Konkurs je otvoren 21 dan od dana od kada je objavljen na sajtu opštine Vlasotince, odnosno od danas.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top