Pukovnik policije Ilić: Za područje Policijske uprave Leskovac raspisan konkurs za 22 polaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca (480 polaznika), saobraćajnog policajca (250 polaznika), graničnog policajca (270 polaznika) i policajca za rad u zajednici (400 polaznika).

Ovim povodom gost redakcije Info centar juga bio je pukovnik policije, Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave Leskovac.

„Za područje Policijske uprave Leskovac raspisan je konkurs za 22 polaznika, i to 6 polaznika za radno mesto policajca, 7 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca i 9 polaznika za radno mesto policajca za rad u zajednici. Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda. Svaki pojedinačni deo u postupku izbora kandidata je eliminacioni za kandidate koji ne zadovolje utvrđene kriterijume. Procedura traje tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog, odnosno drugog dana. Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku zasniva radni odnos u svojstvu pripravnika za policijskog službenika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili da naknadi stvarne troškove stručnog osposobljavanja“ – rekao je Ilić.

 

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Kandidat može podneti samo jednu prijavu. Prilikom podnošenja prijave kandidat se obavezno izjašnjava za koja se od ponuđenih radnih mesta prijavljuje na stručno osposobljavanje pri čemu navodi njihov redosled.

Opširnije informacije o konkursu možete naći na adresi www.mup.gov.rs i www.copo.edu.rs

 

infocentarjug.rs

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top