Priznanje za kvalitet sprovedenih projekata vlasotinačkim gimnazijalcima

Tri projekta koje učenici vlasotinačke gimnazije “Stevan Jakovljević” realizuju u saradnji sa školama iz inostranstva dobila su nacionalne oznake za kvalitet koje dodeljuje Nacionalni tim za podršku Fondacije Tempus i eTwinning. Reč je o projektima “I has a grammar”, gde je partnerska škola iz Španije, “Walk in my shoes” (tu je partnerska škola iz Mađarske) i “Teacher for a day” koji se realizuje u saradnji sa partnerskim školama u Italiji, Poljskoj, Turskoj i Mađarskoj. Za svoj rad, posebne diplome dobilo je 38 učenika trećeg i četvrtog razreda, kao i ljihov mentor prof. Biljana Pipović.

-Iako smo na raspustu, sve nas i učenike i profesore, obradovala je vest iz Beograda da smo za svoj rad na međunarodnim projektima dobili priznanje u vidu nacionalnih oznaka za kvalitet – kaže mentor i profesor Pipović.

Po mišljenju Nacionalnog tima za podršku, projekti vlasotinačkih gimnazijalaca bili su dobro organizovani, aktivnosti su bile kreativne i odlično uklopljene u redovnu nastavu, učenici motivisani, a postignut je i visok stepen interaktivnosti i saradnje sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Vlasotinačka gimnazija realizuje projekte u saradnji sa partnerskih školama u inostranstvu od 2015.godine, a uskoro će početi realizacija, po rečima prof.Pipović, najozbiljnijeg projekta takve vrste, nedavno odobrenog KA2 projekta u okviru ERAMUS programa. Tu će učestvovati pet škola iz četiri zemlje, Poljske, Srbije, Turske i Italije, a projekat nosi naziv “Licem u lice – međuljudski odnosi u eri interneta i društvenih medija”.

-Ideja nam je bila da ovim projektom pokažemo mladim ljudima kako da koriste internet i društvene mreže na pravi način – kao način da se poboljša komunikacija licem u lice, a ne da se zameni – ističe prof. BIljana Pipović

Pored nacionalnih oznaka za kvalitet sprovedenih projekata, vlasotinačka gimnazija je ranije dobila i sedam evropskih oznaka koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje sa sedištem u Briselu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top