Prilika da se zaposle mladi bez roditeljskog staranja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrar Vulin i upraviteljka fondacije „Uključi se“ Milena Jakšić, potpisali su danas memorandum o saradnji na sprovođenju projekta „Budi svoj“, koji ima za cilj socijalnu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja kada izađu iz sistema socijalne zaštite.
Vulin je nakon potpisivanja sporazuma rekao da u Srbiji oko 6.500 dece odrasta bez roditeljskog staranja, da je 800 njih u institucijama, a da su ostali u hraniteljskim porodicama i da oni kroz projekat „Budi svoj“ dobijaju priliku i nadu da se zaposle, usavršavaju, navodi se na sajtu ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Budi svoj
Upraviteljka fondacije „Uključi se“ Milena Jakšić i Aleksandrar Vulin, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja potpisali memorandum o saradnji na sprovođenju projekta „Budi svoj“.

„Kada ta deca završe školu i napuste sistem socijalne zaštite, nemaju kome da se obrate…Ovo je prilika da im se u skladu sa obrazovanjem ponudi radno mesto, usavršavanje“, rekao je Vulin.

On je rekao da su kompanije koje su se priključile projektu pokazale društvenu odgovornost, jer su od dela svog profita učinile nekom život boljim.

Pristupnicu generalnog donatora projekta „Budi svoj“ potpisao je izvršni direktor Vojvođanske banke Marinos Vatis, a partnerske pristupnice da žele da učestvuju u projektu potpisali su i predstavnici Helenskog privrednog druzštva Srbije, preduzeća Trivit, Forum za odgovorno poslovanje.

Ove firme ponudiće radna mesta i edukaciju mladima bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.

Milena Jakšić je rekla da mladi koji napuštaju sistem socijalne zaštite nisu imali roditeljsku ljubav, već im je tu ljubav davala država.

„Imamo obavezu da im pružimo podršku na poslednjem koraku ka osamostaljivanju“, rekla je Jakšić.

Projekat „Budi svoj“ osim edukativnih aktivnosti – predavanja, stručnog usavršavanja, stimuliše i zapošljavanja pre svega samozapošljavanje, koje uz adekvatnu podršku može da obezbedi potpuno osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja.

Za sprovođenje projekta „Budi svoj“ neće se koristiti budžetska sredstva.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top