POZIV ZA MLADE „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“

Na konferenciji za novinare, predstavnici udruženja „Pokret mladih snaga Lebane“ predstavili su projekat „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u okviru javnog konkursa za programe i projekte u sprovođenju ciljeva nacionalne strategije za mlade.

Projekat „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ otpočeće 13. decembra tribinom u Bošnjacu i trajaće 6 meseci.

Ovaj projekat ima zadatak da najpre aktivira i motiviše mlade iz ruralnih sredina u segmentu zapošljavanja ali i da podigne njihova znanja u oblasti preduzetništva, ruralnog preduzetništva i organske proizvodnje, rečeno je na konferenciji.

„Prvi deo projektnih aktivnosti biće održavanje tribine u mesnim zajednicama, kako bi se mladi informisali o projektu i mogućnostima prijave za obuke a nakon toga biće izvršena selekcija za 80 mladih, starosti od 15 do 30 godina, koji će proći kroz edukacije za pokretanje biznisa i izradu biznis plana, organsku proizvodnju i preduzetništvo u ruralnom turizmu“ – rekao je Ivan Jović, koordinator projekta.

Partneri na realizaciji ovog projekta, čija je vrednost 1.300.000 dinara, su Kancelarija za mlade Lebane, Bojnik i Medveđa kao i Nacionalna služba za zapošljavanje.

„Očekivani efekti ovog projekta su da najmanje 80 mladih ljudi iz seoskih sredina prođu ovu obuku i dobiju sertifikate, sa kojima će kasnije lakše moći da se obrate postojećim fondovima i konkurisati za bespovratna sredstva a ti sertifikati će biti priznati od Nacionalne službe za zapošljavanje“ – dodao je Jović.

6-ok-ivica-bogdanovic

„Od osnivanja Kancelarije za mlade, jedan od prioriteta je upravo bio cilj zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, i lepa je vest da postoji jedno ovakvo udruženje koje može da realizuje ovakvu vrstu projekta. Samnom se slažu i kolege iz ostalih kancelarija, iz Bojnika i Medveđe, tako da ćemo i u buućnosti sa zadovoljstvom učestvovati u realizaciji ovog i ostalih projekata“ – rekao jeIvica Bogdanović, koordinatr Kancelarije za mlade iz Lebana.

Opširnije informacije sve zainteresovane osobe, starosti od 15 – 30 godina, mogu dobiti u udrženju „Pokret mladih snaga Lebane ili na njihovoj fb stranici, u Kancelarijama za mlade u Lebanu, Bojniku i Medveđi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top