Pokloničko putovanje u manastir Ostrog i svetinjama u Crnoj Gori, polazak 12. maja

Shodno interesovanju vernika da se na bilo koji način pomogne novoformiranom manastiru Svetog Pantelejmona u Rafuni, Hadži Momčilo Cvetković organizuje pokloničko putovanje i poklonjenje Svetima u Crnoj Gori – Manastir Ostrog 13. maja ( subota ) i 14. maja ( nedelja ) tekuće godine. Polazak pokloničke grupe je u petak 12. maja u 17 sati i 30 minuta ispred crkve u Lebanu, a povratak sa putovanja u ponedeljak 15. maja do 02:30 sati. Grupu predvodi organizator putovanja Hadži Momčilo Cvetković. Poneti sa sobom lične karte ili pasoše, zdravstvenu knjižicu i zdravstveno osiguranje izdatog od osiguravajućeg društva, zaštitne maske i drugo. Cena putovanja je 5.000 dinara po putniku. Plaćanje u tri rate: 17.04.2023.=2.000 dinara, 28.04.2023.=2. 000 dinara i 10.05.2023.=1.000 dinara. Zbog želje vernika da se pomogne manastir svetog Pantelejmona u Rafuni sav novac koji ostane nakon izmirenja autoprevoznika biće predat za obnovu manastira. Bliže informacije možete dobiti na broj 066/415-032 Hadži Momčilo Cvetković.

Raspored putovanja:

– Poseta manastiru ĆELIJA PIPERSKA kod Spuža (Podgorica) 13. maja od 07:30 – 11 sati. Učešće na Svetoj liturgiji. Poklonjenje Časnim Moštima Svetog prepodobnog oca Stefana piperskog. Molitva za bolesne.
– Poseta manastiru O S T R O G 13. maja od 13 sati. Poklonjenje časnim moštima Svetog oca Vasilija ostroškog. Smeštaj, odmor i noćenje u manastirskom konaku ili dvorištu. Dana, 14.05.2023. godine od 06 sati jutarnja liturgija i poklonjenje Časnim Moštima Svetog oca Vasilija-Tvrdoškog i Ostroškog Čudotvorca i Svetom Isaiji Onogoštatskom. Učešće na Svetoj liturgiji.
– Poseta Crkvi Svetog mučenika Stanka na Ostrogu. Poklonjenje Časnim Moštima Svetog mučenika Stanka – zaštitnika dece. Povratak u 11 sati. “Moleći Boga, ištite s’Vjerom, ne sumnjajući ništa; jer koji sumnja… neka ne misli da će primiti što od Gospoda“.
– Poseta manastiru Ž D R E B A O N I K kod Danilovgrada 14. maja od 11:30-12:30 sati. Poklonjenje Časnim Moštima Svetog prepodobnog oca arhiepiskopa srpskog Arsenija Pećkog i ostalim manastirskim svetinjama. Molitva za bolesne.
– Poseta Sabornoj Crkvi „Vaskrsenja Gospodnjeg“ u Podgorici 14. maja od 13:14 sati. Poklonjenje Svetim ikonama i grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, razgledanje hrama, kripte hrama i krstionice.
– Poseta manastiru DAJBABE kod Podgorice 14. maja od 14:30 -16 sati. Poklonjenje Časnim Moštima Svetog prepodobnog oca Simeona dajbabskog. Molitva za bolesne. “Duh je ono što oživljava. Riječi koje vam Ja govorim duh su i život su“. “Duh je ono što oživljava. Riječi koje vam Ja govorim duh su i život su“.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top