NPS: Teretane na otvorenom: Pumpanje mišića i cifara

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije (GrO NPS) u Leskovcu oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

Ovih dana u Leskovcu kao pečurke posle kiše niču teretane na otvorenom. U tome naša vlast očito vidi dve namene. Prva je da narod pumpa mišiće, a druga i daleko bitnija za vrh vlasti u Leskovcu je da se pumpaju cifre oko izgradnje istih.

Nije teško da prostim interesovanjem za ove stvari čak i običan čovek dođe do zaključka da su ove teretane debelo preplaćene. U ovakvoj ekonomskoj situaciji politika javne potrošnje koju vodi ova vlast je gotovo fatalna po naše društvo. U razgovoru sa nekim Leskovačkim privrednicima koji imaju registrovane firme i bogato iskustvo i u pravljenju sprava za vežbanje na otvorenom i pojedinim koji se bave građevinom dolazimo do informacija da su cene izgradnje i opremanja daleko niže od onih koje nam se serviraju kao gotova stvar. Evo i nekih cena do kojih smo došli

  • Priprema terena najviše do 200 000 rsd
  • Materijal podloge sa ugradnjom do 250 000 rsd
  • Proizvodnja sprava za vežbanje zajedno sa transportom i ugradnjom je oko 130 000 rsd po spravi.

GrO Narodnog pokreta Srbije Leskovac  daje jako lep i koristan predlog, koji može za u buduće dati rešenja kada su u pitanju ovakvi poduhvati. Zašto se ne bi mogli ovakvi sadržaji izrađivati i proizvoditi u okviru praktične nastave Mašinske škole Rade Metalac? Smatramo da Mašinska škola Leskovac ima dovoljno stručnog nastavnog kadra, da ovakve poduhvate izrađuje u okviru programa stručne nastave, čime bi se dobilo na  kvalitetu obrazovanja a i dodatni izvor prihoda za Mašinsku školu. Davanjem sertifikata za izradu ovakvih sadržaja Mašinskoj školi bi bila najkvalitetnija investicija za budućnost Leskovačke privrede, a to je naravno uvek investiranje u znanje i obrazovanje. GrO NPS Leskovac se oduvek zalaže za promociju sporta i zdravog života. Jedina stvar koja stvara problem u ovakvim projektima je cena koju svi građani ovog grada plaćaju iz svog džepa a da pritom imaju zarade koje su najniže u republici. Svaki sportski objekat koji ova vlast sagradi često ima cenu koja je nerealno veće od tržišne što dovodi u pitanje namere zbog kojih se ovakvi projekti uopšte izvode.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top