Otvoren konkurs za majstore u minijaturi

Nacionalna asocijacija proizvođača rukotvorina Etno mreža, uz podršku Turističke organizacije Vojvodine i društveno odgovornih kompanija, organizuje 8. regionalnu žiriranu izložbu „100 žena – 100 minijatura“ i poziva dame iz cele Srbije da se prijave i prikažu svoje umeće u tradicionalnim tehnikama.

Poziv za autore minijatura u tehnikama poput zlatoveza, izrade čipke i tkanja otvoren je do 20. jula. Na poziv se mogu javiti i amateri, studenti umetnosti i umetnici. Tema izložbe je „Tradicija i inovacija“ i podrazumeva izmenu u odnosu na dosadašnje viđenje izrade minijatura izlaganih na prethodnim izložbama.

Izložba „100 žena – 100 minijatura“ je jedinstvena manifestacija koja postavlja visoke standarde u tehnikama za izradu rukotvorina sa ciljem aktivnog očuvanja tradicionalnog nasleđa Srbije. Organizovana je po ugledu na žirirane izložbe u inostranstvu, a cilj je motivacija žena i mladih koji se bave proizvodnjom rukotvorina da se učešćem na izložbi afirmišu i dobiju priznanja struke i javnosti za svoj rad.

Prijavni formular moguće je preuzeti sa sajtova 1000zena.rs, etnomreza.rs i vojvodina.travel. Za najuspešnije minijature i mlade autore, pripremljene su novčane nagrade, a izložbena postavka će pored Beograda ove godine biti upriličena i u Novom Sadu.

Prošlogodišnja pobednica na izložbi, Danijela Jerinkić iz Kikinde, ljubav prema rukotvorinama pretvorila je u biznis i otvorila preduzetničku radnju.

„Učešće na izložbi sa izrađenim minijaturama u tehnikama domaće radinosti, pored medijske pažnje i priznanja stručne javnosti, veoma je važno za mene koja sam registrovana preduzetnica, ali je važno i za žene koje rade od kuće. Svake godine se radujem izložbi i pozivam sve zainteresovane žene i mlade da se oprobaju u svojim tehnikama“, ističe Danijela Jerinkić.

Etno mreža je krovna asocijacija proizvođača rukotvorina iz cele Srbije organizovanih u zanatska udruženja i zadruge koje izrađuju autentične rukotvorine primenom tradicionalnih tehnika i bavi se očuvanjem tradicije kroz osposobljavanje žena i mladih za tržišnu proizvodnju rukotvorina.

Za više informacije, pišite nam na etnomreza@yahoo.com ili pozovite 064 1412816.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top