Opština Medveđa potpisala Sporazum za sufinansiranje 7 grantova na teritoriji opštine Medveđa

Opština Medveđa potpisala je Sporazum o sufinansiranju projekta sa Nemačkom nevladinom organizacijom ASB (Arbeiter – Samariter – Bund), na projektu „Podrška socijalno ugroženim licima u Srbiji u ekonomskom osnaživanju, zapošljavanju, ostvarivanju dodatnog prihoda i povećanju zapošljivosti u oblasti poljoprivrede i zelene industrije“, a u okviru programa „Stabilizacija i prevencija sukoba kroz promociju zapošljavanja i bolje socijalne usluge za ugožene grupe na Zapadnom Balkanu“.

Projektom se planira sufinansiranje donacije za 7 ekonomskih grantova (potrebne poljoprivredne opreme) u okvirnoj vrednosti od 17.500 EUR (2.500 EUR po grantu) za socio-ekonomski ugrožene pojedince i porodice sa teritorije JLS.
Korisnici grantova će biti pripadnici lokalnog ugroženog stanovništva, a koji su aktivni u sektoru poljoprivrede i koji mogu da doniranu opremu iskoriste u cilju svog ekonomskog osnaživanja, ostvarivanja dodatnog prihoda i povećanju zapošljivosti, a u oblasti poljoprivrede i zelene industrije.

Opština Medveđa će sufinansirati projekat sa iznosom od 3.300,00 EUR-a, dok je učešće ASB (iz donatorskih sredstava Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke) u okvirnoj vrednosti od 14.200,00 EUR-a, zavisno od vrednosti grantova i biće na raspolaganju po uplati sufinansiranja od strane JLS.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top