Gradonačelnik Leskovca tradicionalno, na dan Svetog Save, uručio nagrade najuspešnijim učenicima, studentima, sportistima, umetnicima i mladim talentima

Tradicionalno, na dan Svetog Save, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović uručio je nagrade najuspešnijim učenicima, studentima, sportistima, umetnicima, mladim talentima sa teritorije našeg grada. Sumom od 8,73 miliona dinara danas je nagrađeno 278 najuspešnijih mladih Leskovčana, a zbog obaveza na fakultetima dodeli je prisustvovalo oko 100 njih.

Rekavši da je privilegija biti u njihovom društvu gradonačelnik Cvetanović im je poručio da su ponos svojih porodica, profesora i čitavog Leskovca.

„Vi ste sadašnjost na koju smo ponosni i budućnost u koju verujemo. Osnaživanje mladih je naš prioritetni zadatak, zato što su mladi, obrazovani, samouvereni i vredni ljudi stub napretka našeg grada i društva u celini. Svake godine pratimo vaš rad i uspeh kroz nagrade i stipendije. Preko 3600, tačno 3691, mladi talenat prošao je kroz naš fond. Nagradili smo ih sa 109 miliona dinara i to je nikad bolje i pametnije raspoređen novac u gradskom budžetu. Šanse se ne čekaju, već stvaraju. Svojim radom vi stvarate šansu za svoju svetlu budućnost, a svakom mladom čoveku na tom putu je potreban vetar u leđa. Nagradama želimo da vam pružimo motivaciju da se bavite onim u čemu ste najbolji i da pošaljemo poruku kako cenimo vaš marljiv rad i posvećenost. Naš zadatak je da nastavimo sa stvaranjem što boljih uslova da vi, najbolji među nama, ostanete u Leskovcu i svoje znanje ulažete u njegov razvoj.“

Zahvaljujući se direktorima osnovnih i srednjih škola, Predškolskoj ustanovi, Domu učenika, Akademiji Južna Srbija, Tehnološkom fakultetu i predsedniku Skupštine grada Leskovca Aleksandru Đuroviću na kandidaturi za Svetosavsku nagradu koju je juče primio u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gradonačelnik je istakao kako nagrada nije lično njegova, već nagrada za sve učenike, profesore, svo nastavno i nenastavno osoblje u školama, za sve ljude koji doprinose razvoju oblasti obrazovanja u Leskovcu i rekao mladima koji su došli da preuzmu nagrade kako su oni pokretačka snaga rukovodstva da se bori za što bolje uslove za njihovo školovanje, odrastanje i rad.

Podsetimo. Fond za nagrađivanje mladih talenata oformio je gradonačelnik Cvetanović kada je prvi put obavljao ovu funkciju 2008. i 2009. godine da bi ga naredno rukovodstvo ugasilo. Nakon preuzimanja odgovornosti krajem 2013. godine na inicijativu gradonačelnika ponovo se uspostavlja sistem nagrađivanja najuspešnijih mladih Leskovčana i otada im se nagrade dodeljuju dva puta godišnje, na dan Svetog Save i na Dan grada Leskovca. Pored nagrada svršeni nosioni diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ svake godine odlaze na nagradnu ekskurziju i upoznaju prelepe predele Srbije.

Učenici koji su na takmičenjima republičkog nivoa osvajali prvo mesto su dobijali po 30.000 dinara, drugo i treće mesto 20.000 dinara. Mladi koji pohađaju seminare u Istraživačkoj stanici Petnica tokom zime dobijaju po 15.000 dinara dok za letnje seminare grad uplaćuje po 30.000 dinara.

Studenti koji su tokom prošle godine ostvarili prosek 10 dobijaju po 40.000 dinara, za prosek 9,5-9,9 sleduje im suma od 35.000 dinara, dok je za studente sa prosekom od 9-9,5 dinara rezervisano po 30.000 dinara.

Što se sportista tiče za članove reprezentacije ili onih koji su osvojili prvo mesto na međunarodnim i republičkim takmičenjima izdvaja se po 30.000 dinara, a za drugo i treće mesto 20.000 dinara.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top