Održana onlajn konferencija „Podrška predškolskim ustanovama u građenju kvalitetne prakse-iskustva, otvorene mogućnosti, partnerstva“

Danas je održana onlajn konferencija u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom „Podrška predškolskim ustanovama u građenju kvalitetne prakse-iskustva, otvorene mogućnosti, partnerstva“, koju je pratilo više od 300 predstavnika lokalnih samouprava.

Cilj konferencije je promocija aktivnosti unapređivanja kvaliteta rada predškolskih ustanova kroz drugu komponentu ovog Projekta iz perspektive zaposlenih i davanje preporuka za naredne procese u vezi sa otvorenim mogućnostima i partnerstvima kao osloncima za unapređivanje rada.
„Podrške koje se pružaju predškolskoj ustanovi u cilju kvalitetne primene nove programske koncepcije razvijene su i kroz unapređivanje profesionalnog razvoja zaposlenih u predškolskom sistemu i kroz unapređivanje sistema vrednovanja kvaliteta predškolskog vaspitanja u cilju podrške dobrobiti i celovitom razvoju dece“, izjavio je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić.

Nikolina Škundrić, vaspitačica iz predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada prezentovala je razmišljanja i iskustva praktičara o programu podrške, dok je Jelena Paić, pedagog predškolske ustnove „Rakovica“ prezentovala promene u praksi iz perspektive voditelja i mentora. Gordana Đorđević, pedagog predškolske ustanive „Sima Milošević“ iz Zemuna, prezentovala je strategije za pokretanje promena u kulturi i strukturi predškolske ustanove, a Staniša Čabarkapa, pedagog iz predškolske ustanove „Bambi“, Šabac, prikazao je promene u prostoru dečijeg vrtića. Vaspitačica, Biljana Majstorović iz predškolske ustanove „ Lane“ iz Aleksinca predstavila je mogućnosti koje pruža realizacija projekata i učesnike upoznala sa jednim od projekata koje realizuje sa decom pod nazivom „Put u svemir“. Nešto više o perspektivi roditelja o mogućnostima koje pruža implementacija novih osnova programa rekla je Dina Šukler Wiesike iz predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

Direktor predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ iz Čačka, Suzana Simeunović, prezentovala je na koji način aktivno učešće direktora utiče na zajedničku profesionalnu viziju predškolske ustanove.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top