5. sednica SO Lebane

Održana 5. sednica Skupštine – Zatražene rigoroznije kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata u Lebanu

Među 29 tačaka koliko se našlo na dnevnom redu 5. sednice Skupštine opštine Lebane, koja je održana danas, odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Odluku o završnom računu budžeta opštine Lebane za 2023.god sa izveštajem ovlašćenog revizora. Ovom prilikom povela se i polemika o problemima i žalbama građana koji se javljaju tokom kasnih noćnih sati u samom centru Lebana, kada je u pitanju buka, odnosno rad lokalnih ugostiteljskih objekata o čemu je svoj stav izneo odbornik i šef odborničke grupe SNS Lebane ne sme da stane Goran Jović. Jović je zatražio rigorozniju kontrolu ugostiteljskih objekata i drastično uvećanje kazni za one koji nepoštuju zakonske propise o stvaranju buke i radno vreme objekta i zatražio od nadležnih odnosno policije i komunalne inspekcije da obavlja svoj posao, odnosno pojačaju kontrolu rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći.

Sa ove govornice obraćam vam se ne samo u ime građana, koji su mi se žalili na ovu temu, već i u svoje lično ime, jer sam i ja sam jedan od njih koji živi u centru i od buke ne može da spava, kazao je odbornik Goran Jović. Shvatam sve vlasnike ugostiteljskih objekata, počela je sezona i oni sada imaju dosta posla i treba da rade i da prihoduju, ali smatram da oni moraju da imaju razumevanja i za sve nas koji živimo u strogom centru Lebana. Imamo nesnosnu buku, ne samo u toku radnog vremena kada je dozvoljeno otprilike do ponoći, već i van radnog vremena ovih objekata i to u 2 časa noću. Ja kao odbornik više puta sam pozivao policiju da reaguje, pritom tom prilikom u obavezi sam da dam sve svoje lične podatke i generalije i to u toku noći između 2 i 3 časa. Jović je ovom prilikom zamolio predsednika i odbornike da se u ime Skupštine uputi dopis kao i da se izda nalog za vršenje rigoroznije kontrole svih ugostiteljskih objekata, od kojih veoma mali broj poštuje propise, i da ukoliko kontrola ne bude urodila plodom da se kazne udvostruče, jer je nekome izgleda samo kazna merilo, da bi se ponašao u skladu sa zakonom i odlukama koje mi ovde donesemo, ili da se skrati radno vreme do 23 ili do 24 časa, istakao je Goran Jović. Verujte mi, nepodnošljivo je, dolaze letnji dani, do 1 i 2 časa posle ponoći je muzika od koje ne možete da pričate u svojoj kući a kamali da pokušate da spavate, a pored toga tu su i alkoholisana lica koja stvaraju buku kao i ulični psi. Opet potenciram i još jednom podvlačim, nemam ništa protiv njihovog rada, neka rade i uspešno posluju svi kafići, ali ne može da u trenutku kada se u Leskovcu i drugim mestima zatvore ti isti kafići u kojima se poštuje radno vreme, se onda dođe ovde, i ta lica nastavljaju da se bahate, galame i viču gde je dolazilo i do masovnih tuča i narušavanja javnog reda i mira svih stanovnika ove opštine koji žive u centru, istakao je Jović u svom izlaganju. On je dodao da će tražiti vanredno zasedanje Skupštine, kako bi se donela odluka o udvostručivanju kazni, i smanjenju radnog vremena ovih objekata, jer kako je rekao smatra da trenutne kazne koje su na snazi i trenutno važe nisu adekvatne, jer se plaćaju u roku od osam dana i to samo 50 posto.

This slideshow requires JavaScript.

U nastavku sednice većinom glasova odbornici su izglasali pokretanje postupka likvidacije Javnog preduzeća za održavanje ulica i puteva, prostorno planiranje i uređenje građevinskog zemljišta iz ovog mesta, kao i prestanak obavljanja funkcije direktora i članova nadzornog odbora ovog preduzeća. Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, zbog podnošenja ostavke razrešen je i dosadašnji v.d direktora lebanskog Centra za Socijalni rad Dragan Cvetković, a na njegovo mesto odbornici su većinom glasova imenovali novog vršioca dužnosti direktora, master pedagoga Dragana Pavlovića iz Lebana.

This slideshow requires JavaScript.

Na današnjem zasedanju odbornici lokalnog parlamenta razrešili su dosadašnje i imenovali nove članove Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu i njihove zamenike a većinom glasova izabrani su i mnogobrojni Odbori među kojima su: Odbor za izbor i imenovanje, propise i upravu, društveno – ekonomski razvoj, privredu i finansije, društvene delatnosti, urbanizam, građevinarstvo i stambeno – komunalne delatnosti, rad i razvoj mesnih zajednica, poljoprivredu i razvoj sela, zaštitu i unapređenje životne sredine, predstavke i pritužbe, nagrade i priznanja, a izabrani su i odbori za utvrđivanje predloga naziva ulica, trgova, zaseoka i delova naseljenih mesta, odnose sa verskim zajednicama, borbu protiv korupcije i socijalna pitanja. Odbornici lokalnog parlamenta Skupštine opštine Lebane danas su pored ostalog razrešili stare i imenovali nove članove saveta za zdravlje, nakon čega su usledila odbornička pitanja.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top