Uređenje atarskih puteva u Leskovcu

Za revitalizaciju atarskih puteva u Leskovcu ove godine biće izdvojenoi 13 milona dinara, od čega će grad izdvojiti 7 miliona a ministarstvo poljoprivrede 6 miliona dinara.

Leskovac – Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u kabinetu gradonačelnika Leskovca  Gorana Cvetanovića gde je i potpisan ugovor, između grada Leskovca i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, o korišćenju sredstava ministarstva za revitalizaciju poljskih puteva i komasaciju zemljišta za 2016. godinu.
Potpisiavnje ugovora za revitalizaciju puteva 01Kako je istaknuto na konferenciji komasacija zemljišta sprovodiće se u dve faze. Za prvu fazu koja podrazumeva izvođenje geodetsko-tehničkih radova i stručni nadzor biće izdvojen ukupno 4,1 miliona dinara, a za drugu fazu uređenja poljoprivrednog zemljišta komasacijom dodatnih 4,6 miliona dinara. Ministarstvo poljoprivrede učestvuje sa 70 posto sredstava, a grad Leskovac sa 30 odsto. Komasacija će biti sprovedena u naseljima Milanovo, Gornje i Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce, Zalužnje i Priboj.
„Prednosti ovog projekta su višestruke jer će se njime izvršiti ravnanje, nasipanje i valjanje puteva koji su od velikog značaja za poljoprivredne proizvođače kojima će biti olakšan pristup parcelama i transport poljoprivrednih proizvoda. Znamo da su subvencije koje dodeljujemo našim poljoprivrednicima od velikog značaja, ali je isto tako veoma važno ulagati i u infrastrukturu, za šta smo u proteklom periodu izdvojili veliku količinu novca“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji.
Kako je rečeno danas u 48 naselja u proteklih godinu dana revitalizovano je oko 65 kilometara atarskih puteva što je koštalo 29 miliona dinara, od čega je grad uložio 15, a Ministarstvo poljoprivrede 14 miliona dinara.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top