NSZ: U Leskovcu smanjen broj nezaposlenih lica

Ukupan broj nezaposlenih na teritoriji Jablaničkog okruga u decembru 2015. godine bio je 33.466 lica, od toga u Leskovcu 19.151 lice, što u odnosu na neke prethodne godine predstavlja smanjenje  za oko 5000, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Nacionalnoj službi zapošljavanja u Leskovcu.

Na pres konferenciji izneti su najnoviji podaci o broju nezaposlenih
po opštinama Jablaničkog okruga na osnovu kojih u Vlasotincu posao čeka 5.263, u Bojniku 2.349, Lebanu 4.909, Medveđi 1586 i Crnoj Travi 208 lica.

Kako je kazala Marija Stefanović, šef odseka za posedovanje pri
traženju posla opšte karakteristike nezaposlenosti ogledaju se u većem učešću muškaraca u odnosu na žene jer oni čine skoro 54 procenta nezaposlenih lica.Kada je u pitanju kvalifikaciona struktura , lica bez kvalifikacije i niskokvalifikovane osobe čine jednu trećinu nezaposlenih, dok u ukupnoj nezaposlenosti dominiraju lica sa srednjom stručnom spremom sa oko 60 procenata. Osobe sa višom stručnom spremom
zastupljene su sa 4,5 procenata, dok su lica sa visokom stručnom
spremom zastupljena na evidenciji nezaposlenih sa oko 5,5 procenata.
Učešće mladih do 30 godina starosti  na evidenciji nezaposlenih je 25 odsto, dok osobe sa preko 50 godina zauzimaju preko 35 procenata.

Dejan Stanković, direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Leskovcu naglasio je da je znatno smanjen broj nezaposlenih u
Jablaničkom okrugu.

Na ovoj pres konferenciji je rečeno da će politika zapošljavanja u
ovoj godini zavisiti od akcionih planova svih 6 lokalnih samouprava
Jablaničkog okruga.

 

B.Lekić

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top