Na dnevnom redu 5. sednice SO Medveđa odbornici lokalnog parlamenta razmatrali ukupno 23 tačke

Na dnevnom redu 5. Sednice Skupštine opštine Medveđa koja je održana danas odbornici lokalnog parlamenta razmatrali su ukupno 23 tačke dnevnog reda.

Odbornici Skupštine opštine Medveđa usvojili su na današnjem zasedanju niz odluka i to: odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu ove opštine za 2024. godinu, odluku o izmeni i dopuni Kadrovskog plana Opštinske uprave opštine Medveđa, Kabineta predsednika opštine, Interne revizije i Opštinskog pravobranilaštva za tekuću godinu, odluku o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji ove opštine, kao i izveštaje o radu predsednika opštine Medveđa za 2023. godinu , Opštinskog veća, Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva, Predškolske ustanove Mladost, Centra za Socijalni rad, Kulturnog centra, Opštinske biblioteke Petar Petrović Njegoš, Turističke organizacije i Javno komunalnog preduzeća Obnova iz Medveđe za 2023. godinu.

This slideshow requires JavaScript.

Zbog odlaska u penziju lica koje je obavljalo poslove Opštinskog pravobranilaštva u prethodnoj godini, predsednik opštine Medveđa, Dragan Kulić obrazloživši nekoliko predmeta iz ovog izveštaja, koji opterećuju ovu opštinu i sve njene stanovnike. Skoro svi predmeti na kojima se radilo u prethodnoj godini i koji su nastali odnose se isključivo na dva problema a to su problem zauzeća zemljišta i problem pasa lutalica, kazao je predsednik Dragan Kulić. To nije zbog lošeg rada organa koji obavljaju taj posao u opštini Medveđa, već su advokati pronašli rupu u zakonu i to koriste da bi naplatili ogroman novac, iz tog razloga sam i želeo da se obratim odbornicima i pojasnim ovu temu. Od ovoga građani maltene nemaju nikakvu štetu ni korist, ali zato advokati imaju ogromnu korist, jer imamo presude gde je građanima presuđivano po 3, 4 i 5 hiljada dok su troškovi sudskog postupka iznosili između 150 i 200 hiljada dinara, kazao je Dragan Kulić. Kako je naveo značajno kod ovih predmeta, je i to što uglavnom tuže lica koja ne žive na teritoriji opštine Medveđa, i to je prema njegovim rečima, veoma nekorektno ponašanje, zbog čega ćemo mi u skladu sa zakonom i pravom, u budućnosti preduzimati neke druge mere, koristeći potpuno druge instrumente kako bi se ovakvim stvarima stalo na put. On je apelovao na sve odbornike da objasne ljudima da ne nasedaju i da ne tuže svoju opštinu, jer ako je nekom zauzeto zemljište to nije nerešiv problem, uradiće se parcelacija i biće plaćeno zemljišta u skladu sa tržišnom cenom, to je ono što im i sud dodeljuje, ali opštinu Medveđa izlažu ogromnim troškovima, isakao je Kulić.

This slideshow requires JavaScript.

Što se tiče pasa lutalica, oni su juče uklanjani sa terena kako u samoj opštini Medveđa i u Sijarinskoj banji, po zakonu i na osnovu ugovora ekipe imaju pravo da u toku jedne akcije sa terena uklone maksimalno 17 pasa, ne više od toga, tako da će oni, kako je rekao Kulić ponovo doći 8. jula jer nisu uspeli da uhvate čak ni trećinu pasa lutalica. Ovo je pitanje koje mi možemo da rešimo veoma jednostavno, naglasio je Kulić, ovde imamo inspektore, dodelićemo jednom referat što se tiče veterine i to će podrazumevati da se u svakom dvorištu izvrši inspekcijski nadzor da inspektor uđe sa čitačem za čip, svako čiji pas nema čip kazna će biti 120 hiljada dinara, jer te pse je neko ugajao i u određenom momentu ih pustio na ulicu, kazao je Kulić. Ono što ću ja kao predsednik opštine tražiti od onih koji obavljaju te poslove, tj. firme koja je taj posao dobila na tenderu, kako ne bi dolazilo do zloupotrebe, da ne mogu više da izvlače pse iz korpe, jer građani trče za njima, pod izgovorom da to nisu psi lutalice, već vlasnički psi, tako da će sada lica zadužena za to, moći psa da ih izvuku iz korpe ali to će koštati 30 hiljada dinara, čiji god da je pas, u suprotnom ćemo podnositi prijave, zaključio je predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić.

U nastavku sednice odbornici su usvojili i odluku o razrešenju i imenovanju  članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije opštine Medveđa u stalnom sastavu, odluku o obrazovanju Komisije za rodnu ravnopravnost ove opštine, odluku o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine neposrednom pogodbom radi ispravke granica susedne parcele, usvojen je Program kontrole vazduha na teritoriji opštine Medveđa za period od juna 2024. godine do kraja 2025.godine i odluku izmeni i dopuni Osnivačkog akta Javno komunalnog preduzeća Obnova iz Medveđe. Odbornici su većinom glasova usvojili rešenja o  razrešenju, člana Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Medveđa kao i rešenje o imenovanju novog člana Upravnog odbora ove istoimene organizacije.

Kulić: Budžet opštine Medveđa u 2023. godini izvršen na nivou 758 miliona i 358 hiljada dinara, što predstavlja istorijski najveći budžet

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top