Milica Đurđević Stamenkovski i Tamara Milenković Kerković danas posetile Lebane

Koalicija „Nacionalno okupljanje“ koju čine srpski pokret Dveri i srpska stranka  Zavetnici, održala je danas u prostorijama ove stranke u Lebanu konferenciju za novinare, kojoj su prisustvovale predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, potpredsednica Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković i član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici Radovan Cvetković iz Lebana.

Uspeh i pobedu na predstojećim izborima zakazanim za 17. decembar, svim građanima Lebana i okolnih mesta sa juga Srbije, najpre je u ime Nacionalnog okupljanja ove dve stranke i samog predsednika jedne od njih Boška Obradovića, poželela  potpredsednica Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković.

Ona je naglasila da oko Nacionalnog okupljanja treba da se okupe svi koji žele da ova država i ovaj narod povrate i Nacionalni i ekonomski suverenitet koji smo izgubili, jer je naša privreda kolonizovana ali da povratimo i prehrambeni i ekološki suverenitet, kazala je Tamara Milenković Kerković, naglasivši da od ovih izbora mnogo toga zavisi i da je Nacionalno okupljanje ono što će podići Jug Srbije i osloboditi Kosovo i Metohiju.

Veoma nam je značajno da stignemo u svaku varoš, svako mesto, i da nam ništa nije teško, mi smo u obilasku naše lepe Srbije najpre posetili Rasinski okrug, bili smo i Pirotu, Kuršumliji, Prokuplju, a evo danas smo posetili i Bojnik gde smo inače prva opoziciona stranka koja je posetila tu opštinu posle pune decenije a evo nas i u Lebanu, kazala je predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Ona se zahvalila Radovanu Cvetkoviću iz Lebana inače članu Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici, na svemu što je uradio u interesu ove stranke i pozvala sve prisutne da mu se u toj borbi pridruže kako bi dali svoj lični doprinos ovoj celokupnoj borbi za bolje sutra. Nacionalno okupljanje je prema njenim rečima odgovor na spoljnopolitičku i unutarpolitičku krizu. Inflacija je ogromna, gražani ne mogu da kupe osnovne životne namirnice, energenti su poskupeli a vlast sa druge strane ne želi da prizna da je inflacija neodrživa i pokušava da nekim jednokratnim pomoćima kupi socijalni mir tako što nas zadužuje, istakla je predsednica Zavetnika, naglasivši da je ova politička opcija  jedna od najnapadanijih i da svi prorežimski i prozapadni mediji pokušavaju da neistinama i klevetama zaustave njen rast. Ono što mi branimo su postulati države i postulati našeg Nacionanog pitanja, dakle odbacivanje Francusko – nemačkog plana, očuvanje Ustava, ekonomski suverenitet, podrška selu i podrška našem domaćem preduzetništvu, kazala je Milica Đurđević Stamenkovski.

 

Mi više nismo sigurni u svojoj zemlji, deca više nisu sigurna u školama, ljudi na granicama, vlada jedno sveopšte beznađe kao da smo gosti u sopstvenoj zemlji, kazala je predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Zato želimo da pokažemo ljudima da ima za koga da glasa, i da ima kome da pokloni poverenje, mi želimo promenu politike, i smatramao da Srbija ne treba da ide u Evropsku uniju po svaku cenu, zaključila je Stamenkovski. Jedina istinski nova vrednost na srpskoj političkoj sceni koja se pojavila u susret nastupajućim izborima 17. decembra, jeste izborna lista Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga, koja će na republičkim izborima nastupiti pod rednim brojem 4, poručila je Stamenkovski i pozvala sve lebančane da daju podršku ovoj listi na predstojećim izborima.

Mi smo kao koalicija, jedna od najozbiljnijih opozicionih stranka, jer smo za nekih osam sati prikupli više od dvesta potpisa, tog dana kada su bili raspisani izbori, ali smo čekali da budemo isti redni broj kao i na parlamentu. Sinoć smo dobili informaciju da je još jedna lista zakazala predaju, pod rednim brojem tri, pa smo se odmah organizovali i uspeli da nakon određenih peripetija sinoć predamo našu listu, sada čekamo odgovor nadam se u toku dana kada ćemo i zvanično moći da kažemo da smo lista koja će se naći pod rednim brojem četiri, kazao je na konferenciji za novinare, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici Radovan Cvetković iz Lebana.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top