Apelacioni sud doneo odluku – 8 godina zatvora za vozača koji je udario malu Nađu a onda pobegao

Apelacioni sud u Nišu osudio je na osam godina zatvora Lebančanina Aleksandra Milića (75) zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu povređenom u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. marta u lebanskom selu Šilovo. Nakon jedanaest dana, tačnije 26. marta 2022. godine, uprkos maksimalnim naporima lekara Kliničkog centra u Nišu, Nađa Tasić, stara 11 godina, iz sela Šilovo, je preminula.

Na porodičnom domu oslikan mural Nađe Tasić

Nađina majka za portal Info centar juga kaže da je saznala za presudu Apelacionog suda u Nišu koji je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu od osam godina. Apelacija je inače, preinačila odluku Osnovnog suda u Lebanu od juna gde je donesena presuda bila manja od ove sadašnje odluke.

Osnovni sud u Lebanu

Na osnovu zahteva Osnovni sud u Lebanu dostavio je redakciji portala Info centar juga informacije o odluci Apelacionog suda koje prenosimo u celosti:

Odlukom Osnovnog suda u Lebanu od 08. 06. 2023. godine okrivljeni oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje delo mu je sud utvrdio pojedinačnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i izvršenja krivičnog dela nepružanje pomoći nemoćnom licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje delo mu je sud utvrdio pojedinačnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam meseci, i osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest meseci zatvora, u koju kaznu se ima uračunati vreme provedeno u pritvoru od 17. marta 2022. godine do 15. aprila 2022. godine, a koju kaznu da izdrži po pravosnažnosti presude. Stavom druge Presude prema okrivljenom izrečena je mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, koja mera ima trajati pet godina računajući od dana pravnosnažnosti presude, bez uračunavanja vremena provedenog u pritvoru u trajanju ove mere. Preostali stavovima Presude okrivljeni je obavezan da sudu na ime sudskog paušala u Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu nadoknadi troškove postupka a pravni sledbenici sada pokojne maloletne oštećene upućeni su na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

U postupku po žalbi, Apelacioni sud u Nišu je presudom od 08. 11. 2023 godine usvojio žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Lebanu i preinačio navedenu presudu Osnovnog suda u Lebanu, u delu odluke u krivičnoj sankciji, tako što je optuženom za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja utvrdio pojedinačnu kaznu u trajanju od 7 godina i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje delo mu je sud utvrdio pojedinačnu kaznu zatvora u trajanju od dve godine, te je optuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osma godina, u koju kaznu mu se ima uračunati vreme provedeno na zadržavanju i u pritvoru, dok su žalbe optuženog i njegovih branilaca odbijene kao neosnovane, a u nepreinačenom delu pobijena presuda je potvrđena“,  navodi se u zvaničnom saopštenju Osnovnog suda u Lebanu, koje potpisuje predsednik suda Svetomir Cvetković.

   

Jelena Tasić kaže da su nakon tragedije koju su doživeli izgubivši malu Nađu prolazili kroz dodatni pakao od kako su na porodičnom domu oslikali mural sa Nađinim likom ali da će o svim tim detaljima kroz šta su prošli govoriti javno u skorijem vremenu.

infocentarjug.rs

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top