Leskovcu ne preti opasnost od poplava

Leskovac – Danas je održana sednica Štaba za vanrednu situaciju na kojoj je rečeno da je nivo reka na području Leskovca u blagom porastu, ali su vodostaji i dalje znatno ispod kritičnog nivoa i nisu dostigli granicu redovne odbrane od poplava, tako da je isključena opasnost od njihovog izlivanja i stanje je za sada stabilno.

11.03.2016. Štab 2

U poslednja 24 časa na području grada Leskovca palo je 16 litara po metru kvadratnom.

Ekipe Štaba za vanredne situacije stalno su na terenu i u kontaktu sa građanima.

11.03.2016. Štab 3

U prošloj godini grad Leskovac je uložio 5 miliona dinara sa sanaciju i regulaciju 9 lokacija, čime su otklonjene sve kritične tačke i opasnost od poplava svedena na minimum.

Izvršena je regulacija korita Tulovske reke u Badincu, potom kanala za odvod atmosferskih voda u Zalužnju, drenažnog kanala u Miroševcu, kanala u Priboju, Rudraskog kanala u delu Trnjana i Presečine, kao i na takozvanoj „Trnjanskoj vadi“.

U drugoj fazi radova u toku prošle godine uređene su lokacije u Međi, Vučju, Žabljanu i Priboju.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top