Kulturni centar Medveđa sutra otvara izložbu fotografija nastalih na radionicama organizovanim za decu i mlade

Kulturni centar opštine Medveđa sutra, u četvrtak 29. decembra u 12:00 otvara izložbu fotografija nastalih na radionicama organizovanim za decu i mlade po projektu „Južni objektiv – Digitalna fotografija na dohvat ruke“ podržanom od strane Ministarstva kulture. Fotografije su nastale na terenskom radu učesnika prilikom obilaska više lokacija na području Gornje Jablanice. Postavka je izložena u foajeu Kulturnog centra Medveđa , sačinjena je od 73 fotografija.

Predavači na radionicama a ujedno i članovi žirija za izbor najboljih fotografija su predstavnici „Foto kluba „ iz Leskovca, majstor fotografije Foto saveza Srbije i član ULUPUDS Radosav Filipović i profesor Milorad Milićević sa umetničkim zvanjem AFIAP umetnika koji su održali predavanja u oblasti teoretskih osnova fotografije, obuke u primeni fotografskih aparata i objektiva kao i obradi fotografija u elektronskoj laboratoriji. U organizaciji radinica i terenske primene stečenih veština svoju pomoć pružaju, kao i članovi ćirija su i prfesor Vladimir Ćirić ,nastavnik Ivan Minić i fotografi Goran Vojinović i Nemanja Jojić. Koordinator projekta je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa.

Žiri je za najbolje fotografije proglasio:

1. mesto-Fotografja pod nazivom “ Tradicija našeg sela“ autora Anđelije Stojanović

2.mesto-Fotografja pod nazivom „Proplanak“-autora Lazara Mladenovića

3. mesto- Fotografija pod nazivom „Prvi sneg“-autora Danila Milenkovića

Najboljim , mladim fotografima organizator će uručiti priznanja u formi plaketa .

Za pohvaljene fotografije progašene su:

1. Fotografija pod nazivom „Sijarinska Banja“ -autora Almedine Halimi

2. Fotografija pod nazivom „Bistra voda“-autora Ive Perišić

3. Fotografija pod nazivom „Suton“ -autora Stefana Filipovića

Projekat , u kome je ućeše uzelo 73 dece i mladih je realizovan u periodu septembar-decembar 2022 godine.

Izložba je otvorena do kraja januara 2023 i može se videti radnim danom od 07:00-15:00 časova.

Ulaz je slobodan.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top