KUD "Belac" boravilo u Italiji

Удружење грађана „Грађански Савет општине Бојник“ реализује пројекат „Очување традиционалних културних игара Србије и представљање Србима у дијаспори „. Пројекат је финансиран од стране Управе за сарадњу са дијаспором и спроводи се у сарадњи са Министарством спољних послова – Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и „Грађанског Савета општине Бојник“. Општи циљ пројекта је унапређење постојећих културно -уметничких веза између региона јужне Србије и представника дијаспоре пореклом из Србије.

У оквиру пројекта „Очување традиционалних културних игара Србије и представљање Србима у дијаспори “ у организацији „Грађанског савета општине Бојник“ из Бојника и „Будилника Југа“ из Лебана, Културно уметничко друштво “Белац” из Придворице је у периоду од 21.05. до 23.05.2016. године боравило у граду Вићенца у Италији, где је одржало наступ у спортском центру у месту Kорнедо Вицентино у близини Валдања а у сарадњи са Српском Културном Заједницом „Свети Сава“ из Валдања.

Позитивна енергија и дружење прожимали су читаво путовање и насуп КУД-а, приказујући високи ниво професионализма и код гостију и домаћина. Културно уметничко друштво Белац је представило игре из Ниша и Горњег Понишавља, Влашке игре и друге игре из околине Лесковца. Посебно велики утисак оставио је приказ „Свадбеног обичаја из Пусте реке“ који су чланови КУД-а припремили специјално за ову прилику. Посебно се захваљујемо домаћину Српској културној заједници „Свети Сава“ и њиховом Председнику господину Миодрагу Јанковићу без којих ово наше путовање не би било могуће, као и Јовани Златковић која нам је пружила велику помоћ у организацији ове манифестације.

На крају одржане манифестације представницима Грађанског Савета и КУД а су додељене Захвалнице Српске Културне Заједнице “Свети Сава” из Валдања и договорена је даља културна сарадња ових организација , а у циљу очувања културног и етничког индентитета Срба у Вићенци и околним местима.

KUD Belac 01 KUD Belac 02 KUD Belac 03

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top