NSZ nagradila grad Leskovac

Gradu Leskovcu u Beogradu je uručeno priznanje u vidu zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2017. godini na nivou lokalnih samouprava.

U ime grada zahvalnicu je primila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, a uručenje je upriličeno povodom Dana nacionalne službe za zapošljavanje. U obrazloženju je navedeno da je grad Leskovac jedna od lokalnih samouprava koje su dale najveći doprinos zapošljavanju, uzimajući u obzir usvojeni Lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje iz budžeta lokalne samaouprave, kao i broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava iz budžeta lokalnih samouprava u 2017.  Na osnovu potpisanog sporazuma za sprovođenje programa i mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u 2017. godini, Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuju sa po 13 miliona dinara, što ukupno iznosi 26 miliona.  Od ovog iznosa 6 miliona bilo je opredeljeno za javne radove, 10 miliona dinara za program samozapošljavanja i još 10 miliona dinara za stručnu praksu.
Grad Leskovac će uz tehničku pomoć NSZ-a realizovati u 2017. godini i program stručne prakse sa prosečnom ocenom 9 i više za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem i program obuke za poznatog poslodavca.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top