Još 2 dana do zatvaranja Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora

Opština Medveđa raspisala je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora. Predmet sufinansiranja obuhvata sledeće MERE energetske efikasnosti: zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE.

Ova mera obuhvata i prateću opremu za prozore/vrata, kao što su okapnice, prozorske daske, roletne, kapci i dr, kao i prateće građevinske radove na demontaži i pravilnoj montaži prozora/vrata, kao što je demontaža starih prozora/vrata i odvoz na deponiju, pravilna montaža prozora, obrada oko prozora/vrata gips-karton pločama, gletovanje, obrada ivica i krečenje oko prozora/vrata sa unutrašnje strane zida. Udeo sredstva podsticaja iznosi maksimalno 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 140.000,00 dinara sa PDV-om.

Domaćinstava (za porodične kuće i stanove) ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti iz ovog odeljka, osim za mere iz stava 1. tač. 3) ovog odeljka.

Ukupno planirana sredstva koje Opština Medveđa zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti dodeljuje putem ovog konkursa iznose 6.993.333,00 miliona dinara. 7.833.333,00 dinara sa panelima.

Pravo učešća na konkursu imaju domaćinstva koja stanuju u porodičnim kućama i stanovima i ispunjavaju sledeće uslove:
1) da je podnosilac prijave:
– vlasnik objekta ili
– ako podnosilac prijave nije vlasnik, onda da podnosilac prijave ima prijavu boravka na adresi objekta za koji podnosi prijavu, i tada je potrebno uz prijavu podneti pisanu saglasnost vlasnika objekta;
2) da je objekat nastanjen i uz prijavu priložiti kopiju računa za električnu energiju gde se vidi da je potrošnja električne energije u objektu u prethodnom mesecu minimalno 30 kwh.

Ukoliko ima više od jednog vlasnika porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost ostalih vlasnika prilikom prijave. Ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost vlasnika.

Konkursna dokumentacija za Javni konkurs može se preuzeti na internet stranici Opštine Medveđa ili kod ovlašćenog lica

Rok za podnošenje prijava počinje od dana objavljivanja oglasa na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli Opštine Medveđe.

Konkurs je otvoren od 01.11.2022.godine do 30.11.2022.godine.

Prijava se predaje lično na pisarnici Opštinske uprave opštine Medveđa ili preporučeno poštom na adresu: Opština Medveđa, Komisiji za realizaciju mera energetske sanacije objekata, Ulica kralja Milana broj 48, 16240 Medveđa.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog konkursa možete se obratiti na kontakt telefon 064/8638379 i elektronsku adresu jelenasavicevicarh@gmail.com. Sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranici Opštine Medveđa.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top