Gradonačelnik Cvetanović sa saradnicima obišao kopmanije Erenli i Statovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je u društvu svojih saradnika posetio pogon turske kompanije Erenli u Zelenoj zoni, a nakon toga i distributivni centar lokalanog preduzetnika Statovac.

Prilikom obilaska turskog investitora direktor kompanije Fikret Ajnibal proveo je gradonačelnika Cvetanovića kroz proizvodni pogon i upoznao ga sa načinom proizvodnje creva koja se koriste za auto-industriju i prezentovao mu rad i planove kompanije.

„Naša kompanija postoji od 1959. godine i u Srbiji, odnosno Leskovcu zapošljava oko 80 radnika, a za mesec dana se očekuje da bude oko 100 zaposlenih. Pored ogranaka u Turskoj i Srbiji imamo i ogranke u Nemačkoj. Sarađujemo sa Dajmlerom, Audijem i Poršeom, kao i sa Citroen mrežom.

U planu je proizvodnja plastičnih creva za električna vozila. U naredne dve godine planira se proširenje proizvodnje i do 2026. godine 350 zaposlenih.“

Gradonačelnik Cvetanović je zahvalio rukovodstvu i radnicima na gostoprimstvu i na činjenici da su pored velikih mogućnosti investiranja u Srbiji odabrali upravo Leskovac.

„Ceo tim u lokalnoj samoupravi je učestvovao u realizaciji ovog projekta od prvog sastanka do danas kada očekujemo svečano otvaranje. Verujem da znate da je Fajnenšel tajms okarakterisao Leskovac kao grad najprivlačniji za investitore. Godine 2020. smo bili na drugom mestu, sada na prvom. U ovoj zoni kao što znate, radi kompanija Aptiv, prema ugovoru je trebalo da zaposli 2500 radnika, ali sada imaju 5000. Ovde je i Statovac. Očekujemo i nastavak gradnje puteva, kao i izgradnju hladnjače i sve potrebno za omogućavanje proširenja kapaciteta.“

Gradonačelnik Cvetanović je pomenuo predsedavanje Nalasom koje je predao gradonačelniku Istanbula i kazao:

„Nakon usklađivanja obaveza predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva vaše kompanije očekujemo zvanično otvoranje fabrike. Hvala što ste izabrali naš grad za svoj dom.“

Nakon obilaska Erenli gradonačelnik Cvetanović je sa saradnicima obišao distributivni centar kompanije Statovac.

Dočekao ga je direktor Marko Marković i proveo kroz distributivni centar i izložbeni prostor u kojem se kupcima prikazuju proizvodi.

Kazao je da je reč o carinskom skladištu, da kompanija izvozi u 26 zemalja od toga dve u Africi. Dodao je da se u drugoj fazi očekuje modernizacija centra sa liftovima još modernije, da su posvećeni ravnomernom razvoju svih segmenata kompanije.

Magacin se prostire na 4000m2, ima 6500 paletnih mesta. Svrha magacina je uskladištenje robe iz uvoza, privatno carinsko skladište. Sva roba koja stiže iz uvoza se skladišti u magacinu. Opremljen je najnovijim softverom WMS – najbolji sistem za manipulaciju robom, uz softver, opremljen je gravitacionim i električnim konvejerima.

Direktor Marković istakao je da ova kompanija poseduje sledeće licence: Dizni (Spajdermen, Miki, Mini, Stič), Koka Kola, Čupa čups, FK Paritzan i Crvena zvezda, Fudbalski savez Srbije, FK Barselova i Real Madrid.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je ponosan na lokalnog privredika koji se polako ali sigurno razvija i raste i koji svoje proizvode plasira u čitavom regionu pa i mnogo šire, na drugim kontinentima, promovišući na taj način i grad Leskovac.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top