Gradonačelnik Cvetanović prisustvovao online sastanku NALAS-a sa Anom Mađar, izvestiocem Komiteta regiona EU

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je izborom na mesto predsednika Stalne konferencije gradova i opština imenovan za prvog potpredsednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS) tako da je danas prisustvovao i aktivno učestvovao na sastanku sa gospođom Anom Mađar, izvestiocem CIVEX komisije Komiteta regiona Evropske unije za Paket proširenja EU 2021. Komitet regiona je savetodavno telo Evropske Unije, koje čine predstavnici evropskih lokalnih vlasti i regiona iz 27 država članica EU, na temu proširenja, koje daje mišljenje na svaki predlog propisa EU koji se tiče lokalnih i regionalnih vlasti, pa tako i na pitanja politike proširenja EU.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ovaj sastanak sa predstavnicom Komisije koja redovno priprema Mišljenje na Paket proširenja EU je održan onlajn.

Gradonačelnik Cvetanović je predstavio poglede NALAS-a u vezi sa temama koje su deo Nacrta mišljenja Komiteta regiona o paketu proširenja EU 2021, poput konsultacija lokalnih i regionalnih vlasti u pogledu procesa proširenja EU, zatim u pogledu života i rada mladih na lokalnom nivou, kao i mogućnosti za povezivanje, izgradnju kapaciteta, razmenu iskustva i dobrih praksi u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, a u cilju pospešivanja sprovođenja Ekonomskog i investicionog plana EU za Zapadni Balkan.

Na sastanku su učestvovali i Dušan Raičević, gradonačelnik Bara iz Crne Gore i treći potpredsednik NALAS-a, zatim predstavnici Stalne konferencije gradova i opština – generalni sekretar SKGO-a Nikola Tarbuk i šef Službe za evropske integracije i spoljnu saradnju Aleksandra Vukmirović, te predstavnici Zajednice opština Crne Gore, Sekretarijata NALAS i predstavnici Komiteta regiona.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top