Grad Leskovac nastavio uspešnu saradnju sa organizacijom HELP

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvatanović i Vojkan Milovanović šef HELP kancelarije u Nišu danas su potpisali ugovor za relaizaciju projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ koji prednost daje socijalnoj kategoriji i fokusiran je na zapošljavanje lokalnog ugroženog stanovništva sa posebnim akcentom na grupe u povećanom riziku od socijalne isključenosti. Cilj projekta je da se smanji siromaštvo, doprinese socijalnoj inkluziji i ekonomskom osnaživanju.

„Grad Leskovac i oganizacija HELP ulaze u još jednu godinu uspešne dugogodišnje saradnje tokom koje je kroz razne projekte podržano 376 malih biznisa, a vrednost donirane opreme je oko 1,2 miliona evra. Na teritoriji našeg grada projekat koji danas započinjemo će se sprovoditi u dve faze, a tokom prve koja traje od danas do kraja juna 2023. godine biće podržana najmanje 22 biznisa. U drugoj fazi, čiji je period implementacije od 1.7.2023. do 30.6.2024. biće podržano najmanje 12 biznisa. Druga faza podrazumeva i realizaciju obuke za 14 polaznika radne prakse i za polaznike koji će nakon kraće prakse sa poslodavcem zaključiti ugovor o radu na najmanje 12 meseci uz donaciju poslodavcu u vidu opreme. Vrednost projekta, koji finansira švedska Vlada preko švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „SIDA“, iznosi oko 148 hiljada evra, od kojih učešće Grada iznosi 47,2 hiljade evra“, kazao je gradonačelnik Cvetanović

Cvetanović se zahvalio organizaciji HELP na dugogodišnjoj saradnji i istakao da su ovakvi projekti jedan od načina za smanjenje nezaposlenosti, odnosno povećanja zaposlenosti, ali i za sticanje pravog radnog iskustva i podršku mladim privrednicima.

„Hvala gradonačelniku i gradu Leskovcu na izuzetnoj i dugoj saradnji, odličnoj saradnji. Siguran sam da ovo neće biti poslednji projekat koji radimo u Leskovcu i nadamo se da ćemo imati u narednom periodu tako dobru saradnju kao što smo i do sada imali. Želeo bih da se zahvalim ii našem donatoru, švedskoj Vladi preko švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, koja inače finansira ovaj projekat koji je počeo prošle godine i trajaće do kraja 2025. godine i u projektu učestvuje 16 gradova i opština širom Srbije, među kojima je i Leskovac. Za sve one koji su zainteresovani da konkurišu, organizovane su prezentacije o ovom projektu, tako da imamo 12.10. i 21.10. u Centru za stručno usavršavanje u 11 časova kako bi se svi zainteresovani bliže informisali. Ciljna grupa su osobe koje su pod rizikom socijalne ugroženosti, žene imaju prednost, mladi, osobe koje su dugoročno nezaposlene, porodice koje žive u ruralnim oblastima, višečlane porodice i pripadnici manjinskih zajednica“, rekao je Vojkan Milovanović

Odabir korisnika će vršiti organizacija HELP uz konsultaciju nadležnih za ovu oblast u lokalnoj samoupravi grada Leskovca.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top