Donacija MUP-u od 50 miliona dinara za nabavku opreme

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Stefanović je po potpisivanju ugovora objasnio da će ta sredstva biti iskorišćena na najbolji mogući način i tamo gde je to našim građanima najvažnije i najpotrebnije, u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Ovim novcem, kako je precizirao, biće nabavljena vatrogasna i spasilačka vozila, kao i vozila sa mobilnim dronovima za izviđanje terena u svim vremenskim uslovima.

Prema njegovim rečima, deo donacije će biti usmeren i na nabavku određenih resursa za Helikoptersku jedinicu MUP-a, koja je takođe važan segment u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Važno nam je, kako je podvukao, da građani znaju da mogu potpuno da se oslone na resorno ministarstvo i sve druge državne organe u najtežim trenucima i elementarnim nepogodama kao što su požari, poplave, zemljotresi, u kojima im životi mogu biti ugroženi.

On je ukazao na to da je bitno da se nastavi sa investiranjem u pripadnike policije, njihove obuke i opremanje, što će im pomoći da budu što efikasniji u zaštiti i spasavanju građana, ali i sopstvenih života.

Stefanović je preneo da MUP ima sa Direktoratom vrlo dobru saradnju, koja će u narednom periodu biti dalje unapređena kako bi se postigao zajednički cilj – da Srbija bude prepoznata kao država koja može da izađe na kraj sa svim izazovima u oblasti vanrednih situacija.

Čizmarov je navela da ova institucija uspešno sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na poslovima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak takve saradnje na ovom polju. Traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu u Srbiji je na nivou na kome su sve države članice Evropske unije i na to treba da budemo ponosni, zaključila je ona.

 

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top