Donacija leksovačkim školama

Interresorna komisija koja funkcioniše u okviru Gradske uprave za društvene delatnosti je u saradnji sa UNICEFOM, Centrom za socijalnu politiku, Stalnom konferencijom gradova i opština i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, realizovala projekat zahvaljujući kome su tri osnovne škole, kao i Predškolska ustanova Leskovac dobile opremu za unapređenje procesa učenja i stimulaciju psihomotornih veština dece sa smetnjama u razvoju.

Leskovac – Osnovne škole „Trajko Stamenković“ u Leskovcu, „Branko Radičević“ u Brestovcu i „Josif Pančić“ u Orašcu dobile su interaktivne table koje će deci sa smetnjama u razvoju poboljšati kvalitet nastave, olakšati pamćenje prezentovanih sadržaja i stimulisati ih da se više angažuju u procesu učenja.
Škola „Trajko Stamenković“ dobila je i lap top računar i štampač, dok su Predškolskoj ustanovi predati na korišćenje trambolina i kinekt set, koji su naročito značajni za razvoj koordinacije, orijentacije u prostoru i drugih psihomotornih veština.

leskovac-donacija-skolama-001 leskovac-donacija-skolama-002

Ovo je druga faza projekta „Unapređivanje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece“, a podsetiću da su pre nekoliko meseci ovakvu opremu dobile i škole „Josif Kostić“, „Vasa Pelagić“ i „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, kao i osnovna škola „Bora Stanković“ u Guberevcu i istoimena škola u Vučju. Ukupna vrednost projekta je oko 800.000 dinara.
„Nastojimo da podršku različitih organizacija i fondova što više usmeravamo ka najvažnijoj kategoriji naših građana, deci. Inkluzivno obrazovanje i stvaranje adekvatnih mogućnosti za učenje koje je prilagođeno potrebama deci su zajednički zadatak lokalne samouprave i obrazovnih ustanova“, kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

leskovac-donacija-skolama-003 leskovac-donacija-skolama-004

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, Suzana Stanković Ilić, istakla je da je leskovačka Interresorna komisija imala jedan od najboljih izveštaja o radu, zbog čega su im sredstva i odobrena i naglasila je da će ova nastavna sredstva biti dodatna obrazovna i socijalna podrška učenicima sa smetnjama u razvoju.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top