Cvetanović izabran za predsednika Stalne konferencije gradova i opština

Danas je u Beogradu održano 49. zasedanje Skupštine Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije na kojem je izvršen izbor organa ove organizacije.

Za predsednika Stalne konferencije gradova i opština u konkurenciji od 11 kandidata izabran je grad Leskovac i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa 46 glasova.

Nakon imenovanja gradonačelnik Cvetanović se obratio svima koji su prisustvovali današnjoj sednici, zahvalio se na ukazanom poverenju i rekao:

„Ukazali ste mi veliku čast time što ste me kao kolege i saborci izabrali za predsednika Stalne konferencije gradova i opština. Hvala vam na podršci, nastavićemo da dosledno sprovodimo našu zajedničku misiju – razvoj i efikasno funkcionisanje svih lokalnih samouprava, sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg života naših građana i funkcionisanja naše privrede. Iskoristiću priliku da pozdravim i novoimenovanog generalnog sekretara gospodina Nikolu Tarbuka koji će koračati utabanim stazama njegovog prethodnika, uvaženog gospodina Đorđa Staničića. Mi smo jedan dobar tim koji odlikuje hrabrost, borbenost i odlučnost u daljem sprovođenju reformi Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i čitave Vlade Republike Srbije. Ovo je nastavak plodonosnog rada, dobre saradnje i međusobne podrške, tako mi preostaje samo da ukazano poverenje opravdam“.

U sklopu svečanog otvaranja Skupštine govorio je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora i dosadašnji predsednik SKGO-a. On je predstavio rad ove organizacije u 2021. godini i zahvalio se svima na saradnji.

Pozdravnu reč domaćina dao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić u kojoj je kazao:

„Jačanje lokalnih samouprava i kontakt sa običnim ljudima je jedini pravi način da svuda generalno i globalno jača demokratija, to moramo priznati svi zajedno i u celom svetu, u različitim regionima je u krizi. Vrlo značajna tema jeste i pravičnost, jer je to nešto u sistemu vrednosti što je važno za sve gradove, nešto što mora da se neguje i u narednim godinama kako se budu birali gradonačelnici. Urbani razvoj u ovom savremenom svetu je nešto o čemu svi moramo da vodimo računa, sa naglaskom da moramo voditi računa o balansu između starog, tradicionalnog, i između novog“.

U delu svečanog otvaranja obratili su se Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji koji se zahvalio svim opštinama u Srbiji na dobroj saradnji i najavio nastavak realizacije raznih projekata, i Žan Luk Eš predstavnik Ambasade Švajcarske čije obraćanje je bilo usmereno ka misiji SKGO-a i planovima ove organizacije koji se tiču poboljšanja kvaliteta života.

Grad Leskovac je i ove godine član Predsedništva SKGO-a. To je još jedna u nizu potvrda da grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, nastoji da stvori okruženje koje će biti pogodno za privredno-ekonomski razvoj, ali i za stvaranje boljih uslova u mnogim drugim oblastima kako bi se izašlo u susret potrebama svih stanovnika.

Danas je imenovan i novi generalni sekretar SKGO, Nikola Tarbuk. On se zahvalio na predlogu i imenovanju i naglasio da neće biti lako nastaviti stopama gospodina Đorđa Staničića, dosadašnjeg sekretara i rekao da ga hrabri što će on i dalje sarađivati sa njima. U svom obraćanju je naglasio da će SKGO nastaviti da bude kuća svih gradova i opština.

Đorđe Staničić se takođe obratio, zahvalio svim saradnicima u organizaciji i predstavnicima lokalnih samouprava sa kojima je sarađivao, potvrdio da će i dalje pomagati rad SKGO-a, poželeo sreću novoizabranom sekretaru. Gospodinu Staničiću je dodeljena zahvalnica za dugogodišnji rad.

Za predsednika Nadzornog odbora SKGO-a je izabran Aranđelovac.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top