Leskovac: Cvetanović gradonačelnik, Đurović predsednik skupštine

Skupština grada Leskovca izabrala je juče gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, članove Gradskog veća, kao i predsednika skupštine grada Leskovca.

Leskovac – Juče je u leskovcu održana konstitutivna sendica skupštine grada Leskovca. Na se sednici je izabrano rukovodstvo koje će grad voditi u naredne 4 godine. Sednica je trajala dosta dugo jer je bilo dosta prepirka između opozicije i vlasti.
Nakon usvajanja dnevnog reda određena je prva pauza kako bi Verifikacioni odbor potvrdio mandate novim odbornicima u skupštini Leskovca. Nakon potvrde mandata odbornici su položili zakletvu, nakon čega su neki odbornici morali da podenesu ostavke jer imaju funkcije u lokalnoj samoupravi. Ostavke su javno za govornicommorali da podnesu Žikica Nestorović, Zoran Milošević i Milan Dodić iz SPS-a, Slobodan Milošević i Sanja Zdravković iz Nove Srbije, kao i Lidija Dimitrijević iz Srpske radikalne stranke.

Izbor gradonacelnika 02

Nakon toga krenulo se radom po dnevnom redu. Najpre je izabran predsednik skupštine grada. Predsednik GO SPS-a mr Aleksandar Đurović izabran je za novog predsednika Skupštine grada Leskovca. U glasanju su učestvovala 72 odbornika. U kutiji se nalazio 71 važeći listić, a jedan glasački listić bio je nevažeći. Za izbor Aleksandra Đurovića glasala su 54 odbornika Skupštine grada Leskovca. Đurović je do sada obavljao funkciju direktora Javnog preduzeća Sportski centar Dubočica. Đurovićev zamenik biće Milun Dinić iz PUPS-a. Za ovaj predlog glasalo je 53 od 67 odbornika koji su učestvovali u glasanju.
Kasno sinoć imenovan je i novi – stari gradonačelnik Leskovca. Skupština grada Leskovca izabrala je većinom glasova Gorana Cvetanovića za gradonačelnika Leskovca. Glasanju je prisustvovalo 68 odbornika Skupštine grada Leskovca, a za izbor Cvetanovića glasalo je 55 odbornika. Na predlog Gorana Cvetanovića za zamenika gradonačelnika izabran je dr Dragan Jovanović za čiji izbor su glasala 54 odbornika.

Izbor gradonacelnika 03

Izabrano je i novo gradsko veće. Novi članovi Gradskog veća su:
Bratislav Zdravković (SNS) za oblast socijalne zaštite i zdravstva – ZA 52 odbornika
Ivana Ilić (PUPS) za zaštitu i unapredjenje životne sredine – ZA 51 odbornik
Nikola Jakovljević (SNS) za razvoj sistema standardizacije u lokalnoj samoupravi – ZA 52 odbornika
Božidar Vučković (Partija socijalista) za saradnju sa Vladom Republike Srbije u oblasti strateškog planiranja i investicija – ZA 51 odbornik
Radoslav Stefanović Banjac (SNS) za finansije i imovinu grada – ZA 52 odbornika
Nebojša Kocić (SPS) za kulturu – ZA 52 odbornika
Oliver Antanasijević (NS) za komunalne delatnosti – ZA 52 odbornika
Jovana Ilić (SDPS) za civilni sektor – ZA 51 odbornik
Dejan Cakić (SNS) za razvoj gradske uprave – ZA 52 odbornika
Srećko Stamenković (SNS) za informisanje – ZA 52 odbornika
Goran Vukadinović (SNS) za obrazovanje i sport – ZA 52 odbornika
Svi, osim Gorana Vukadinovića, biće na stalnom radu.
Lokalnu vlast u Leskovcu čini Srpska napredna stranka sa 37, Socijalistička partija Srbije sa 10, Nova Srbija sa 6 i Romska partija Jedinstvo sa jednim odbornikom.

Izbor gradonacelnika 04

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top