CARINICI ZAPLENILI RAZNU ROBU

Carinici su sprečili dva pokušaja krijumčarenja razne robe za koju su krijumčari tvrdili da su je nabavili na pančevačkom buvljaku.

Prvi slučaj je otkriven pre dva dana zahvaljujući dubinskoj kontroli na autoputu, kod naplatne rampe Niš, kada su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja zaustavili „pežo 307“ vranjskih registarskih oznaka koji se kretao iz pravca Beograda ka Nišu, saopštila je danas Uprava carina za Tanjug.

U automobilu se, između ostalog, nalazila velika količina razne robe – dosta posuđa, odeće, školskih rančeva, dečjih kišobrana, unutrašnjih guma za bicikl, brijača, kutija za ribolovački pribor, šatori.

Vozač (35), kineski državljanin, je carinicima rekao da je robu nabavio na buvljaku i da za deo te robe ne poseduje nikakvu dokumentaciju zbog čega je ona privremeno zadržana.

Drugi slučaj se dogodio na Aerodromu „Nikola Tesla“, kada je kontrolom prtljaga jednog srpskog državljanina (45), koji se uputio u Malme, otkriveno 80 pari patika i 25 kompleta trenerki.

Sportska oprema je bila zapakovana u prtljag, a kada su je carinici otkrili, putnik je rekao da ju je kupio na buvljaku u Pančevu s namerom da ponese na poklon familiji.

 

Scroll to Top