Grad Leskovac

U Leskovcu otvorena još jedna teretana na otvorenom, pametna klupa oštećena noć pre otvaranja

Još jedna novoizgrađena teretana na otvorenom smeštena na prostoru pored keja iza Doma Penzionera u blizini Hale Partizan, danas je puštena u rad. Ovaj predivni prostor koji će postati omiljeno mesto okupljanja svih naših sugrađana svih generacija, danas je sa saradnicima, obišao gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima. Vrednost ove teretane je 2,6 miliona dinara ali je pametna klupa koja se nalazi u sklopu teretane na otvorenom u toku noći već oštećena.

“Trudimo se da na svakom koraku uredimo i ulepšamo grad. Nažalost, sinoć je ova pametna klupa u sklopu teretana oštećena i sada nije u funkciji i treba da se uredi. Grad se uređuje novcem svih građana, mnogi drugi su imali mogućnost da novac građana usmere pametno, ali nažalost nisu, dela ne postoji iza njih. Molba prema našim sugrađanima je da znaju gde su i šta rade njihova deca i da znaju da sve što unište opet građani plaćaju. Zadovoljstvo je kada vidimo veliki broj dece ovde, ali je važno da se vodi računa i ponovo upućujemo molbu da ne uništavaju. Konstantno ćemo uređivati i popravljati, realizovati brojne projekte i sve stavljati u funkciji jer naši sugrađani to zaslužuju“ – poručio je gradonačelnik Cvetanović.

This slideshow requires JavaScript.

“Teretane na otvorenom su sve popularnije širom sveta, jer pružaju mogućnost vežbanja na svežem vazduhu i u prirodnom okruženju. Zato nastavljamo sa izgradnjom teretana na otvorenom koje ispunjavaju sve potrebne standarde. Verujem da će ova teretana postati omiljeno mesto svih naših sugrađana koji žele da održe kondiciju, relaksiraju se i provedu kvalitetno vreme sa svojom porodicom i prijateljima. Pored toga, doprineće i poboljšanju izgleda ovog dela našeg grada i stvaranju prijatnog prostora za druženje, sport i rekreaciju. Svesni činjenice da odgovorna lokalna samouprava brine o svakom segmentu života naših sugrađana, radimo i gradimo. Ostavljamo dela koja su proistekla iz datih obećanja i potreba građana“ rekla je Jelena Marković, koja se u ime lokalne samouprave obratila prisutnim novinarima.

Izgradnja ove teretane realizovana je u saradnji Grada Leskovca i organizacije Helvetas. Putem ovog projektado sada je izgrađeno pet dečjih igrališta i četiri teretane na otvorenom, uključujući i ovu, sa ukupnom investicijom od 28 miliona dinara i 50 hiljada dinara. Prilikom odabira akcenat je dat na odabir sprava koje su pristupačne svim uzrastima, na kvalitet, funkciju i dugotrajnost. Kao i prethodna koju je grad Leskovac predao na korišćenje i ova je namenjena svima koji za svoj trening koriste snagu i težinu sopstvenog tela.

This slideshow requires JavaScript.

Na teritoriji grada do sada je u rad pušteno nekoliko teretana: u naselju Solidarnost, u centru grada iza Tehnološkog fakulteta, u blizini Medicinske škole, dve u parku u ulici Kralja Petra Prvog, od kojih je jedna namenjena osobama sa invaliditetom, a potom i u naselju Bratmilovce.

Aleksandra Stojanović član Gradskog veća danas je podsetila na ulaganja u prostor na keju pored Veternice i na uređenje hale Partizan koja je davno započeta, ali završena tek 2018. godine sa ulaganjem Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 69,8 miliona dinara, kao i ulaganjem do 2018. godine od 54 miliona dinara.Dodala je da je na pomenutom prostoru uređeno šetalište 2019. godine sa 9 miliona dinara, kao i osvetljenje i apelovala na sugrađane koji se okupljaju na keju, naročito u večernjim satima, da vode računa o javnom prostoru i čuvaju ga, kako za sebe, tako i buduće generacije.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top