3. Međunarodni festival folklora održan u Medveđi

U subotu 05. oktobra održan je 3. Međunarodni festival folklora u organizaciji Kulturnog centra opštine Medveđa, na kome su učestvovala društva iz Plužina, Makedonske Kamenice, Raniluga , Niša i Medveđe.

Svečani defila sa 150 učesnika uz pratnju trubačkog okestra prošao je centrom Medveđe, gde je odigranao zajedničko kolo. Program je nastavljen u velikoj sali Kulturnug centra Medveđa. Festival je otvorio direktor Kulturnog centra Nebojša Jakšić, zahvalivši se učesnicima i publici na dolasku. Puna dva sata, smenjivale su se koreografije igara sa područja Krive Reke, Prizrena, Ponišavlja, Leskovca, Šumadije, istočnog dela Makedonije i Pive.

This slideshow requires JavaScript.

„Manifestacija je bila dobro posećena publikom, koja je uživala u programu, podražavajući aplauzima nastup folkloraša. Druženje dece i mladih je nastavljeno posle završenog koncerta u foajeu Doma kulture uz posluženje koje su pripremili roditelji dece , članova KUD „Razigrano kolo“ iz Medveđe. Juče, u prepodnevnim časovima, gosti iz Crne Gore i Severene Makedonije su ispraćeni, kako je i običaj u ovom kraju: uz zagrljaje i poneku suzu, i nadom da će ponovni susret biti uskoro“ saopštavaju iz Kulturnog centra Medveđa.

Projekat „3. Međunarodni festival folklra u Medveđi“ finansira Ministartvo kulture Srbije.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top