Proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Lebane zbog nedostatka vode

Na sednici Štaba za vanredne situacije, održane jutros, proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Lebane zbog nedostatka vode za piće i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, a u nameri sprečavanja težih posledica po život i zdravlje ljudi, kao i očuvanje uslova za uzgoj domaćih životinja na teritoriji opštine Lebane.

This slideshow requires JavaScript.

Na osnovu Naredbe zabranjuje se nenamenska upotreba pijaće vode iz sistema gradskog vodovoda za zalivanje plastenika-bašte, travnjaka, punjenje bazena za kupanje, pranje motornih vozila i slično. Zabranjuje se rad svih auto perionica koje za svoj rad koriste vodu iz gradskog vodovoda na teritoriji opštine Lebane, dok se ne stabilizuje snabdevanje vodom.

Odeljenje za inspekcijske poslove opštinske uprave Lebane u narednom periodu sprovodiće mere pojačane kontrole i kaznene odredbe za nenamensku upotrebu pijaće vode u domahinstvima na teritoriji opštine Lebane:

  • Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara kazniće se fizičko lice koje za nepoštovanje mera donetih na sednici,
  • Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 200.000 dinara kazniće se pravno lice za nepoštovanje mera donetih na sednici.

Lokalni mediji redovno će informisati građane o preduzetim merama u cilju održivog vodosnabdevanja stanovništva zdravom pijaćom vodom, saopštavaju iz Štaba za vanredne situacije opštine Lebane.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top