Saoštenje NPSS

Redakciji INFO CENTAR JUG dostavljeno je Saopštenje za javnost Nezavisnog Policijskog Sindikata NPSS koje prenosimo u celosti:

S obzirom na pritisak koji je vršen na rukovodstvo NPSS Lebane od strane načelnika policijske stanice iz Lebana, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) je, kao što je i najavio, preduzeo niz mera i radnji i obavestio nadležne institucije o tome da se u PS Lebane krši zakon.

Zbog sumnje da je Načelnik PS Lebane izvršio krivično delo Zloupotrebe službenog položaja, NPSS je podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu. Takođe, NPSS je podneo Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka protiv načelnika policijske stanice Lebane Policijskoj upravi u Leskovcu, a upućena je i predstavka protiv načelnika PS Lebane Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

U narednom periodu NPSS će nastaviti da dostavlja dokaze nadležnim institucijama o svim kršenjima zakona u oblasti radno-pravnih odnosa zaposlenih u MUP-u, a onda ćemo svi biti svedoci toga da li smo pred zakonom svi jednaki ili su policijski službenici žrtve kao u slučajevima policijskih službenika u PU u Vranju ili zaposlenog u PS Batočina.

InfoNPSS!

npss

Scroll to Top