Zlatna medalja za Luku Stojanovića iz Lapotinca u spremanju jela nacionalne kuhinje

Na 6. Međunarodnom gastro turističkom takmičenju koje je nedavno održano u Nišu učenik Trgovisnko ugostiteljske škole u Leskovcu Luka Stojanović iz Lapotinca osvojio je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u pripremi internacionalnih ribljih specijaliteta. Luka kaže da je nagrada osvojena u konkurencii preko 100 takmičara iz celog sveta i uz ocenu žirija u kome su bila zastupljena najčuvenija imena u oblasti kulinarstva kao što su Teri Volkov, Dejan Aleksić i Stevo Karapandža.

Osnovni motiv za pobedu  je dugogodišnja ljubav prema gastronomiji, kaže Stojanović koji ljubav prema kulinarstvu neguje od malena.

Luka Stojanović će letnju praksu obavljati u čuvenom Hotelu Palas što je i najveća potvrda njegovog kvalitetnog obrazovanja za šta je, kako sam kaže, zaslužna i njegova profesorka Grozda Stojanović.

Scroll to Top