ZA DELATNOST PRIVATNOG OBEZBEĐENJA NEOPHODNA LICENCA

MUP i Privredna komora Srbije pozvala su sva pravna lica i preduzetnike koji obavljaju delatnost privatnog obezbeđenja, kao i službenike obezbeđenja, da ispune obaveze predviđene Zakonom o privatnom obezbeđenju, kako bi stekli neophodnu licencu.
„Na osnovu Zakona pravna lica i preduzetnici za privatno obezbeđenje, kao i oni koji su obrazovali unutrašnji oblik organizovanja obezbeđenja za sopstvene potrebe – samozaštitna delatnost, kao i fizička lica koja rade u privatnom sektoru bezbednosti, u obavezi su da steknu licencu za vršenje poslova privatnog obezbeđenja do 1. januara 2017“, rekla je Nataša Ignjatović iz Uprave policije MUP-a .
Do 1. novembra pred komisijom ministarstva za polaganje stručnog ispita položilo je 220 kandidata, što bi moglo da, ako se ne ubrza proces licenciranja, dovede do prestanka obavljanja delatnosti i vršenja poslova privatnog obezbeđenja većem broju subjekata. Prema procenama MUP-a u privatnom sektoru bezbednosti trenutno radi između 35.000 i 40.000 ljudi.
Informacije o neophodnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva za izdavanje licenci nalaze se na sajtu MUP-a.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top