Vučić: Idemo na izbore!

Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore, kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme, i Srbija, kroz reforme, 2020. dovela pred vrata Evropske unije kao pristojna i uređena zemlja.

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da je vladi portreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete refortme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put. Odluka o izborima pozdravljena je dugotrajnim aplauzom 505 članova Glavnog odbora stranke, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba. Stranka i vlada koju je ona formirala nailaze na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

„Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje. Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije“, rekao je Vučić i dodao da je taj „centar otpora“ 10 godina blokirao bilo kakve promene i napredak zemlje.

Previše je u Srbiji, rekao je, onih koji su hteli da žive od svojih stavova a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono što imaju, onih koji kradu“, rekao je, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušili, kako je rekao, da bi ostvarili sve moguće privilegije.

„Namera da se preduzmu mere od koji su svi bežali, a pre svega one na ekonomskom planu, donela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbij ugled u svetu kakav nije imala u novijoj istoriji“, podsetio je Vučić.

Premijer je istakao da je SNS preuzela zemlju kada u njenu budućnost niko nije verovao, i poručio da je ponosan što su, za razliku od tog perioda, vlada i njegov tim radili marljivo, marljivije od drugih, što su Srbiji vratili ugled koji nije imala u savremenoj istoriji, a što priznaju, kako kaže, sve relevantne svetske institucije.

On je istakao da je Srbija danas „sidro i simobl stabilnosti“, iako mu se smeju kada kaže gde je slavio Novu godinu – „ovde u Srbiji, na svom radnom mestu“.

„To je sukob u kojem živimo, sa ideološkim burazerima, umišljenom elitom, bestidnim političarima i izmišljenim aferama“, rekao je Vučić, primetivši da „i najbolji racunar ponekad zabaguje pa mu je potrebno resetovanje, što ne znaci da nije najbolji racunar“.

Istakao je da je za pobedu potreban talenat i sreca, a za ponavljanje uspeha karakter.

„Izbori će biti veoma teški, potceniti protivnika pre izbora je glupost, a potceniti gta posle izbora podlost. Moramo da pobedimo čista srca, ogromnom voljom i snagom koja hoće put u budućnost, put za normalnu i pristojnu Srbiju, moramo da se rukovodimo onim što je dobro za našu zemlju“, porucio je Vucic.

Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja pričam, a rade ono što su radili oni pre mene, naveo je Vučić i dodao:

„Hoću tim koji neće da se reklamira, nego da radi“.

Takođe je rekao da želi da zahvali mangupima u njihovim redovima i da ih pošalje tamo gde pripadaju, a on će, dodao je, u izbornoj kampanji biti prisutan manje nego ikada.

Kad je reč o troškovima izbora, oni će, naveo je, biti manji nego ikada, a on će, dodao je, u Vladi raditi kao i do sada – dok narod na izborima ne odluči.

Kako je rekao, „hoću da se razlikujemo od njih“.

„Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči“, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali „sa obe ruke“.

„Nikada se nismo plašili volje naroda“, primetio je lider SNS i dodao:

„Danas imamo prave partnere na svetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka posle izbora treba da bude ista – šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reforma“, kaže Vučić.

On navodi da je „dobro da budemo kritikovani i napadani, ali je dobro i da imamo jasan put odgovorne i jasne politike i to niko ne može da pobedi“.

Lider SNS je od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maju „kako im, u slučaju loših rezultata, ne bi bio na teretu“ i kako bi zbog toga mogli da se izjasne o novom rukovodstvu stranke.

„Ne plašite se one narodne „dva loša ubiše Miloša“. Kada pošteno izađete pred ljude i pokažete šta ste uradili, narod će znati da izabere“, rekao je Vučić i obraćajući se članovima Glavnog odbora zaključio pozivom:

„Hrabro u promene, živela Srbija, živela Srpska napredna stranka“.

Scroll to Top