Vojska Srbije pomaže u dezinfekciji javnih površina u Leskovcu

Vojska Republike Srbije pomogla je leskovačkoj lokalnoj samoupravi namenivši dve cisterne rastvora natrijum hipohlorita za dezinfekciju javnih površina.

Pripadnici odeljenja atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca su danas počeli sa dezinfikcijom leskovačkih ulica, oko Doma zdravlja, kruga Opšte bolnice Leskovac, kao i kasarne u Sinkovcu i drugih frekvnetnih mesta, radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

„Pomoć pristiže sa svih strana. Mnogo pojedinaca, društveno odgovornih kompanija, i inostranih prijatelja pomogli su Srbiju i Leskovac. Danas smo ovde jer je svoj doprinos dala i Vojska Republike Srbije. Naš narod i vojska uvek su bili spojeni jakom, neraskidivom vezom. Vojska je ta koja je branila i bila uz narod, uvek bila na braniku odbrane. I kada smo napadnuti i kada nam prete prirodne nepogode, i sada kada se borimo protiv pošasti koja hara čitavim svetom. Danas su sa nama pripadnici 246. jedinice bataljona ABHO iz Kruševca koji će izvršiti dezinfekciju kasarne u Sinkovcu i dela našeg grada, oko Doma zdravlja, kruga leskovačke bolnice i mesta gde je najveća frekvencija ljudi koji su ili oboleli ili se sumnja da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19. Za te namene stigne su dve cisterne rastvora natrijum hipohlorita i ovom prilikom gospodinu Filipoviću zahvaljujem na angažovanju i pomoći“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i komandant 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane major Vladimir Filipović.

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ pružilo je Vojsci logističku podršku i istovremeno radilo dezinfekciju svojom mehanizacijom.

 

Grad Leskovac

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top