Vojska Srbije angažovana u poplavljenim područjima

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Vojske Srbije od danas angažovani u svim opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija posle poplava.
U saopštenju se navodi da su na mestima gde je prethodna dva dana bilo najteže, u Lučanima, Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Bajinoj Bašti i Novom Pazaru, pojačane ekipe koje uz upotrebu inženjerijskih mašina i druge mehanizacije rade na otklanjanju posledica poplavnog talasa.

Vojska Srbije se, na preporuku Vlade Srbije za angažovanje raspoloživih kapaciteta i na osnovu odluke ministra odbrane Zorana Đorđevića, od početka uključila u pružanje pomoći organima lokalne samouprave u poplavljenim područjima.

Angažovani su pripadnici Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Veliki broj angažovanih pripadnika stekao je iskustvo u ovakvim situacijama, radeći danonoćno na otklanjanju posledica poplava 2014. godine.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i u svim kriznim štabovima koji koordiniraju aktivnosti.

Planirano je da vojska ostane na terenu sve dok to situacija zahteva, jer će posle poplava biti dosta posla da se oštećeni objekti i saobraćajnice vrate u funkciju, ističe se u saopštenju.

Scroll to Top