Vatrogasno-spasilačka jedinica u Leskovcu dobila najsavremenije vozilo

Početkom godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je obezbedilo pet modernih vozila sa automehaničkim lestvama koja služe za evakuaciju i spasavanje na velikim visinama do čak 32 metara. Jedno od njih namenjeno je Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Sektora za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu koja je pre dve godine odlikovana Oktobarskom medaljom grada Leskovca. Tim povodom pokazane su sve prednosti ovog najsavremenijeg vozila koja služi pre svega za spašavanje ljudi od požara u višespratnicama.

„Još jedan dokaz da Grad Leskovac ima odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova jeste i povod današnje konferencije – nabavka novog vatrogasnog vozila čija je vrednost preko 800 hiljada evra. Radi se o najsavremenijem kamionu sa automehaničkim lestvama koje se koriste za spasavanje i evakuaciju sa velikih visina. Veoma je značajno što je vatrogasno-spasilačka jedinica u Leskovcu osavremenila i osnažila tehnički kapacitet – brže će se i bolje odgovarati radnim zadacima i izazovima. Pored ove značajne investicije, Vatrogasno spasilačka jedinica je dobila i ATV vozilo marke Polaris koje se koristi za prevoz tereta i evakuaciju sa nepristupačnih terena, a vredno je 12.000 evra“ rekla je članica Kabineta Jelena Stanković.

Podsetivši da je samo prošle godine u Vatrogasno-spasilačku jedinicu stiglo čak tri vozila čija ukupna vrednost iznosi 670 hiljada evra, Ivica Ranđelović, načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, je pojasnio da je novo vozilo izuzetno važno za bezbednost grada i građana Leskovca s obzirom na to da je oprema koja je do sada korišnjena za evakuaciju i spasavanje na velikim visinama starija od 30 godina.

„Mi sada imamo opremu koja je moderna i koristi se svuda u svetu. U narednom periodu ćemo vršiti obilazak višespratnica kako bismo proverili da li ti objekti odgovaraju propisima i ukazivaćemo na probleme i opasnosti jer da bismo adekvatno koristili ovo vozilo moramo da imamo pristup zgradama. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovoj ekipi na poseti i želji da nam da podršku i što prati ono što radimo.“

Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Leskovac Nenad Simić je nakon demonstracije vatrogasaca, pojasnio da je na ovo vozilo moguće postaviti crevo i tako pristupiti gašenju požara ukoliko se radi o nepristupačnoj zgradi. Prema njegovim rečima, postupak obuke je u toku i Vatrogasno-spasilačka jedinica će uskoro dobiti i zvanični sertifikat za rukovanje ovim vozilom.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top