Usvojena inicijativa za izmenu i dopunu zakona o planiranju i izgradnji

Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju SKGO, kojim predsedava predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, usvojio je Inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o planiranju i izgradnji.

Primenom dosadašnjeg zakona o planiranju i izgradnju u delu koji reguliše određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta javljaju se problemi-nejasnoće koja je razlika između postupaka utvrđivanja i određivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekta, a radi se o zemljištu koje je u svojini JLS ili RS.

SKGO je tokom 2020. godine izradila Analizu propisa i prakse kod postupanja jedinica LS u predmetima utvrđivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekata. Analiza sadrži analizu pravnog okvira za utvrđivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta, analizu prakse u postupanju JLS u predmetima utvrđivanja zemljišta za redovnu upotrebu objekata kao i primere urbanističke tipološke analize za određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekata.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top