Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lebane traži od Skupštine razrešenje direktora Bojana Jovića

Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lebane zatražio je od Skupštine opštine Lebane razrešenje direktora Bojana Jovića. Do ovog zahteva došlo je posle incidenta na sednici Skupštine opštine Lebane kada je direktor TOOL Bojan Jović izneo brojne neistine i uvrede upućene predsedniku opštine Lebane, Ivanu Bogdanoviću, u nameri da na vrlo arogantan, neprimeren i krajnje neprofesionalan način iskaže svoje lično mišljenje, nezadovoljstvo i svoj lični stav prema predsedniku opštine, ne poštujući funkciju predsednika, ne poštujući Skupštinu opštine Lebane i ne poštujući sve građane opštine Lebane. Saopštenje koje je potpisala predsednica Upravnog odbora Jelena Jović prenosim u celosti:

Na sednici održanoj dana 08.04.2021. god. Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lebane je usvojio odluku kojom se daje predlog Skupštini opštine Lebane da na prvoj narednoj sednici razreši dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Lebane, Bojana Jovića iz Lebana, a ovo iz razloga što je svojim nedoličnim ponašanjem na sednici Skupštine opštine Lebane održanoj dana 05.04.2021. godine, prilikom predstavljanja izveštaja o radu i finansijskog izveštaja Turističke organizacije, naneo nemerljivu štetu Turističkoj organizaciji, a samim tim i celoj opštini Lebane, time što je izneo brojne neistine i uvrede upućene predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću, u nameri da na vrlo arogantan, neprimeren i krajnje neprofesionalan način iskaže svoje lično mišljenje, nezadovoljstvo i svoj lični stav prema predsedniku, ne poštujući funkciju predsednika, ne poštujući Skupštinu opštine Lebane i ne poštujući sve građane opštine Lebane. Povodom ovog događaja na sednici Skupštine opštine Lebane, proteklih dana se o opštini Lebane i njenim funkcionerima u mnogim medijima pisalo u negativnom kontekstu, Skupština opštine Lebane je ismevana i izvrgavana ruglu, a takođe je i kratak video snimak ovog događaja kružio društvenim mrežama na internetu, usled čega je narušen ugled opštine Lebane i njenih građana.

Ovakav iznenadni gest direktora Bojana Jovića govori u prilog činjenici da se radi o nedovoljno stabilnom, neprofesionalnom i licemernom ponašanju, jer je isti više puta na sednicama upravnog odbora Turističke organizacije pohvalio predsednika opštine Ivana Bogdanovića kao mladog, uspešnog, ambicioznog i vrednog čoveka, uvek dostupnog za razgovor i spremnog za rešavanje problema i predočio je upravnom odboru da sa istim ima odličnu saradnju, pa s toga upravni odbor smatra da osoba sa ovakvim ponašanjem ne treba da predstavlja opštinu Lebane kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Direktor Turističke organizacije Bojan Jović je svojim nesavesnim i neodgovornim radom naneo i materijalnu štetu opštini Lebane, time što je nezakonito otpustio Momčila Colića, donošenjem nezakonitog rešenja o prestanku radnog odnosa, koji je na osnovu pravnosnažne sudske odluke vraćen na posao i istom je Opština Lebane nadoknadila neisplaćene zarade, uplatila doprinose i isplatila troškove sudskog postupka, a sve u ukupnom iznosu od preko 3.500.000 dinara.

Zbog svega napred navedenog Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lebane osuđuje ovakvo ponašanje, te je odlučio da se direktor Bojan Jović razreši, jer svoju funkciju ne obavlja u skladu sa Statutom Turističke organizacije i sa ciljem da se opština Lebane promoviše kao dobra turistička destinacija bogata pre svega kulturom, mnogim znamenitostima, tradicijom i istorijom, a svojim nedoličnim pokašanjem kvari ugled opštine Lebane, opštinske uprave i građana.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top