UKINUTA vanredna situacija na teritoriji grada Leskovca

U Leskovcu je danas održana 39. sednica Gradskog štaba na kojoj je u okviru prve tačke dnevnog reda dr Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje, podnela izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Leskovcu rekavši da je na osnovu praćenja broja potvrđenih slučajeva Kovid-19, kao i pokazatelja u prethodne dve nedelje došlo do poboljšanja epidemiološke situacije.

Druga tačka dnevnog reda na ovoj sednici bila je predlog Zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelniku grada Leskovca da ukine vanrednu situaciju na teritoriji grada zbog poboljšanja epidemiološke situacije sa predlogom ostajanja na snazi mera i preporuku Vlade Republike Srbije za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19.

„U proteklih nedelju dana na teritoriji grada Leskovca je registrovano 6 novoobolelih što je veliki pomak s obzirom na rezultate analiza od pre mesec dana kada je bilo mnogo više obolelih. Što se hospitalizovanih pacijenata tiče, trenutno je u Opštoj bolnici smešteno 19 pacijenta, bilo je dva prijema i jedan otpust. Nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš, nije bilo smrtnih ishoda, na kiseoniku je 10 hospitalizovanih. Sve nas raduje što broj zaraženih stagnira i što je uvođenje vanredne situacije dalo očekivane rezultate. Ovakva, za sada, povoljnija epidemiološka situacija, svakako ne bi trebalo da nas pokoleba i nikako ne treba da se u potpunosti opustimo i zaboravimo koliko virus korona može da bude opasan i koliko se brzo i lako širi“ – kazao je gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr Goran Cvetanović.

Na osnovu današnje odluke Gradskog štaba za vanredne situacije biće neophodno da se na javnim mestima u zatvorenim prostorima i dalje nose zaštitne maske i da se poštuje fizička distanca od najmanje 1,5 metar. To znači da i dalje na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice. I dalje je neohodno da se nose zaštitne maske u javnom prevozu.

Što se održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja tiče, u zatvorenom prostoru je dozvoljen boravak najviše 500 osoba i između dva posetioca mora da ostane jedno prazno mesto, na otvorenom je takođe dozvoljeno okupljanje najviše 500 ljudi sa obaveznom fizičkom distancom od 1,5 metar.

Više ne važi zabrana okupljanja više od 5 lica, na jednom mestu može boraviti više osoba, ali uz poštovanje propisanog odstojanja, ugostiteljski objekti mogu da rade kao i pre uvođenja vanredne situacije uz redovnu dezinfekciju i poštovanje fizičke distance.

Od danas će biti otvoreni bioskop, pozorište, građani Leskovca će moći da idu na koncerte i utakmice, biblioteke, ali uz poštovanje mera ponašanja

Gradski štab je usvojio preporuku ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o uspostavljanju rada dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju uz striktno poštovanje epidemioloških mera.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top