U PU Leskovac prezentovani rezultati rada

Na području Policijske uprave Leskovac u prvih osam meseci tekuće godine iz oblasti kriminala registrovano je 1381 krivično delo. Iz oblasti opšteg kriminala 1227, privrednog 125, ekološkog 26, visokotehnološkog kriminala 2,  iz oblasti političkog kriminala registrovano je jedno krivično delo .Procenat rasvetljavanja za ova krivična dela u procentima iznosi 70,21 posto, rečeno je na konferenciji za novinare u PU Leskovac na kojoj su prezentovani rezultati rada iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja koje je ova uprava ostvarila.

boban-zdravkovic-i-toma-ilic

Po strukturi krivičnih dela najveći broj krivičnih dela je iz grupe imovinskih delikata. Iz oblasti suzbijanje krijumčarenja i narkomanije podnete su 32 krivične prijave. Registrovano je ukupno 40 zaplena sa ukupnom količinom zaplenjene opojne droge od 13.546,45 grama i to najvise marihuane, zatim heroina i afetamina. Zbog ovih krivičnih dela prema 13 lica je određena mera zadržavanja. Iz oblasti privrednog kriminala otkriveno ukupno 125 krivičnih dela, najveće učešće imaju krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i pronevera. Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je u periodu januar-avgust 383 prekršaja, najveći broj je iz grupe vređanja, vršenja nasilja, pretnji i tuča. Iz oblasti bezbednosti saobraćaja registrovano je 285 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo 8 lica a lakše ili teže povređeno je 239 lica“  – kazao je načlenik PU u Leskovcu Tomislav Ilić.

Po rečima Ilića u ovom periodu nisu registrovane veće nepravilnosti u radu pripadnika policije.

„Mi smo u ovom izveštajnom periodu na području PU Leskovac u skladu sa planom koji je sačinila VS, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Minitarstvo odbrane imali formirane punktove gde smo zajedno sa predstavnicima Ministarstva odbrane preduzimali mere na sprečavanju prolaska odnosno iliegalnog krijumčarenja migranata, takođe smo preduzimali mere na sprečavanju širenja bolesti nodularni dermatitisa gde smo preduzimali mere i radnje na sprečavanju šverca zaražene stoke. I na jednom i na drugom polju ostvarili smo izuzetne rezultate“ – rekao je Boban Zdravković portparol PU Leskovac.

boban-zdravkovic

Prioritetni zadak PU biće i u narednom periodu sprečavanje krijumčarenja duvana, migrantska kriza odnosno sprečavanje krijumčarenja migranata i trgovina belim robljem, zatim nasilje u porodici i vršnjacko nasilje, borba protiv narkomanije i svih vidova korupcije, istaknuto je na konferenciji za novinare u PU Leskovac.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top