U Opštinskoj upravi opštine Medveđa uspostavljeno jedninstveno upravno mesto

Jedinstveno upravno mesto (JUM) je institut predviđen članom 42. Zakona o opštem upravnom postupku (“Sl. Glasnik RS”, br. 18/2016 i 95/2018), sa ciljem da se građanima i privredi olakša postupak pribavljanja dokumentacije, ostvarivanja prava, kao i da se upravni poslovi koje obavlja jedan ili više različitih organa objedine, na način koji bi stranci omogućio lakše i efikasnije ostvarivanje njenog prava ili u ovom slučaju da se stranka informiše o mogućnosti da ostvari prava u skladu sa zakonom.
U Opštinskoj upravi opštine Medveđa uspostavljena su sledeća Jedinstvena upravna mesta:
– Jedinstveno upravno mesto za administrativne postupke “Priznavanje prava na dečiji dodatak” i “Sticanje statusa energetski ugroženog kupca”,
– Jedinstveno upravno mesto za administrativne postupke “Upis činjenice smrti u matične knjige umrlih” i “Promena podataka o poreskom obvezniku u evidenciji lokalne poreske administracije”,
– Jedinstveno upravno mesto za administrativne postupke “Promena ličnog imena” i “Ažuriranje ličnih podataka poreskog obveznika u službenoj evidenciji lokalne poreske administracije”

Osnovna ideja uvođenja jedinstvenog upravnog mesta je da ono postane most između građana i uprave i jedinstvena pristupna tačaka. Jedinstveno upravno mesto nije ništa drugo nego jedan šalter, jedna kancelarija ili e-portal putem kojih se građani obraćaju upravi kada imaju potrebu da završe neki posao i tako ostvare neko svoje pravo.

 

https://radiomedvedja.com/uzivo/

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top